loading...

10 beneficii ale mersului pe bicicletă

Bicicleta este acel mijloc de transport pe două roți care te scoate din orice impas. Nu e definiția din dicționar, ci o concluzie la care am ajuns după ce m-am documentat despre avantajele folosirii ei. O spun savanții, iar eu sunt de acord: bicicleta îmbunătățește performanțele intelectuale, relația de cuplu, sănătatea și prelungește starea de fericire. Vrei să descoperi și alte beneficii? Citește mai jos și-apoi pedalează, pentru a le testa pe pielea și, mai ales, pe mușchii tăi.

 1. 1. Ajungi mai repede unde dorești

  Bucureștiul s-a clasat dintotdeauna în primele locuri în ceea ce privește traficul rutier. Nici celelalte orașe mari din țară nu stau mai bine la acest capitol. Soluția? O bicicletă cu ajutorul căreia să te strecori pe lângă șirul interminabil de mașini încremenite la stop. Vei ajunge mult mai repede la destinație și vei face mișcare, astfel încât vei salva și timpul alocat mersului la sală.

 2. 2. Nu mai cheltui banii pe combustibil

  Gata cu bugetul care zboară lună de lună pe benzină sau motorină. Bicicleta este un mijloc de transport 100% economic și nepoluant. Astfel, nu doar că faci economii cu care îți poți cumpăra încă o pereche de pantofi statement, ci contribui la protejarea naturii și a mediului înconjurător.

 3. 3. Dormi mai bine

  De câte ori se întoarce de la serviciu acasă, iubitul meu îmi repetă cât de obosit este. Nu pentru că are un job solicitant – dimpotrivă, îl adoră –, ci pentru că merge zilnic pe bicicletă. Este însă o oboseală plăcută, care îl ajută să doarmă toată noaptea ca un bebeluș. Și dacă până acum am amânat, zilele însorite de-afară mă fac să nu mai găsesc niciun motiv pentru comoditate și să dau jos de mâine bicicleta din cui.

 4. 4. Arăți mai fresh

  Savanții de la Stanford University au descoperit că mersul regulat pe bicicletă îți poate proteja pielea împotriva efectelor nocive ale razelor UV și poate reduce procesul de îmbătrânire celulară. Asta pentru că efortul depus stimulează eliberarea oxigenului și a nutrienților care hrănesc pielea, în timp ce toxinele sunt eliminate din corp. În plus, pedalatul ajută organismul să creeze colagen, fapt ce reduce apariția ridurilor și grăbește procesul de vindecare. Totuși, nu uita să folosești creme cu factor de protecție solară 30+, pentru a nu te expune razelor de soare.

 5. 5. Metabolismul devine mai rapid

  Potrivit experților de la Universitatea din Bristol, activitatea fizică depusă cu ajutorul bicicletei contractează mușchii abdominali și ajută la scurtarea timpului până când alimentele consumate ajung în intestinul gros, limitând astfel cantitatea de apă care se absoarbe în corp și mărind, în schimb, metabolismul. Mai mult, prin pedalat, nu doar că scapi de senzația de balonare, ci diminuezi considerabil riscurile de a te confrunta cu un cancer de colon.

 6. 6. Capacitatea intelectuală crește

  Dacă ai o perioadă solicitantă din punct de vedere intelectual, nimic mai potrivit decât mersul pe bicicletă. Cercetărorii de la Universitatea din Illinois, SUA, au descoperit că îmbunătățirea cu 5% a funcției cardiorespiratorii prin intermediul pedalatului crește cu 15% capacitatea de a rezolva teste de inteligență. Asta pentru că mersul pe două roți ajută la formarea unor celule noi în hipocampus – regiune din creier responsabilă cu memoria, care își începe declinul după 30 de ani.

 7. 7. Speranța de viață se mărește

  Colegiul King din Londra a testat 2 400 de gemeni identici și a descoperit că aceia care pedalau câte 45 de minute, timp de trei zile pe săptămână, erau cu nouă ani mai tineri față de frații lor, din punctul de vedere al vârstei biologice. Explicația? Pedalatul constant reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, a diabetului, a tuturor tipurilor de cancer, a creșterii presiunii arteriale și a obezității.

 8. 8. Viața sexuală are de câștigat

  Activitatea fizică susținută sporește calitatea sănătății vasculare, responsabilă pentru creșterea libidoului. Experții de la Universitatea Cornell din Statele Unite au descoperit că menopauza se instalează cu doi, până la cinci ani mai târziu la femeile care fac sport în mod constant, ceea ce, evident, le asigură o viață sexuală optimă pentru o perioadă mai lungă de timp.

 9. 9. Șeful te va aprecia

  Chair așa, pentru că un studiu al savanților de la Universitatea din Bristol a demonstrat că angajații care depun efort fizic, cum ar fi mersul pe bicicletă, înainte să înceapă programul de lucru, sunt mai eficienți și găsesc soluții mai rapid decât cei care duc o viață sedentară. Mai mult, angajații cu un stil de viață sportiv sunt mai motivați și fac față mai ușor stresului.

 10. 10. Ești fit, fără să depui efort susținut

  Mersul zilnic pe bicicletă are beneficii imense pentru sănătate și-ți clădește un corp de invidiat. Acum, că vara bate la ușă, nimic mai potrivit decât să legi o relație strânsă cu prietena ta pe două roți. Potrivit National Forum for Coronary Heart Disease Foundation din SUA, pedalatul zilnic te aduce la nivelul fizic al unei persoane cu zece ani mai tinere decât vârsta ta din buletin

  Sursa: marieclaire.ro

Asemănătoare

Login / Sign up