loading...

10 calităţi pe care eşti obligată să i le transmiţi ca mamă copilului dacă vrei să crească şi el puternic.

Când eşti copil e greu să înţelegi că ai o mamă puternică. Începi să conştientizezi acest lucru doar când te maturizezi şi vezi cât de importante sunt lucrurile pe care le-ai învăţat de la ea. Ceea ce e mai de preţ ce-ţi poate transmite o mamă e puterea ei. Dar sunt şi alte lucruri de preţ pe care ţi le prezentăm în acest articol.

 1. 1. Înclinaţia şi capacitatea de a-ţi rezolva problemele fără ajutorul cuiva.

  Asta înseamnă că mama nu trebuie să-şi ajute copilul la orice pas. Când copilul îşi poate turna singur o cană de apă, de ce să facă acest lucru mama în locul lui? Dacă-şi poate pune singur sare pe masă, atunci să o facă. Lumea se învârte în jurul nostru şi nimeni nu e obligat să facă ceva pentru altcineva. Astfel, copilul singur trebuie să înveţe să facă totul pentru dânsul.

 2. 2. Curajul de a-ţi recunoaşte vina şi greşelile, şi a nu pune mai presus mândria.

  Mulţi dintre copiii care sparg o vază sau varsă din greşeală suc pe covor, încearcă să dea vina pe fraţii sau surorile mai mici. Dar mamele puternice îşi învaţă copiii să-şi recunoască vina sau greşeala şi să o îndrepte. Omul crescut de o mamă puternică e uşor de recunoscut anume după asemenea calităţi.

 3. 3. Simţul de a fi deosebit.

  Pentru că mamele puternice ştiu să-şi transmită dragostea şi-şi învaţă copiii să-şi realizeze visele.

 4. 4. Caracterul de a avea un scop precis şi perseverenţa pentru a-l atinge.

  Mamele puternice îşi învaţă copiii să fie perseverenţi, să-şi propună scopuri greu de atins şi să aibă puterea necesară pentru a le realiza.

 5. 5. Curajul de a spune „nu”.

  Mulţi oameni vor să fie iubiţi şi respectaţi. De aceea se feresc să spună: „NU”. Iar asta e o mare problemă. Unii chiar se sinchisesc să recunoască faptul că nu cunosc răspunsul la întrebarea unui simplu trector pe stradă. Să recunoască de exemplu, că nu cunoaşte o anume adresă. Cel care a fost crescut însă de o mamă puternică, nu va avea asemenea probleme.

 6. 6. Respectul faţă de sine.

  Mama îşi iubeşte copilul cel mai mult. Ea îi arată copilului câtă dragoste merită. O mamă puternică îşi învaţă copilul să se iubească pe sine însuşi şi să nu se împace cu mai puţin decât merită.

 7. 7. Conştientizarea faptului că a te iubi întâi de toate pe tine însuţi(ăţi), nu este egoism.

  A-i ajuta pe alţii, să fie darnic etc., sunt desigur calităţi pozitive. Dar nu darnic în măsura în care să oferi fără să primeşti nimic în schimb. Cu timpul, asta te duce la pierzanie. Cei crescuţi de mame puternice ştiu cum să menţină acest echilibru – între a se gândi la ei înşişi şi a fi egoişti

 8. 8. Conştientizarea faptului că ceea ce ai mai de preţ nu e doar corpul tău.

  În lumea modernă se consideră că frumuseţea exterioară a omului determină cel mai mult succesul său în societate. Dar cei crescuţi de mame puternice ştiu că personalitatea şi caracterul sunt cele mai preţuite calităţi. Ei nu dau atenţie în mod primordial ridurilor, burţii mari etc.

 9. 9. Capacitatea de a evita împrejurările neprielnice.

  Omul crescut de o mamă puternică nu va continua o relaţie cu un cineva care-i aduce necazuri şi nici nu va lucra acolo unde nu-i place.

 10. 10. Simţul de a nu te lăsa călcat în picioare.

  Specialiştii afirmă că oamenii din jur pot fi învăţaţi să te respecte. Copiii mamelor puternice nu vor tolera niciodată să fie jigniţi sau să li se încalce demnitatea.

  Sursa: http://www.vospitaj.com/blog/14-osobennostejj-lyudejj-kotorykh-vospitali-silnye-mamy/

Asemănătoare

Login / Sign up