loading...

10 locuri de văzut măcar o dată în viață

Planifică-ți ca anul acesta sa ajungi sa vezi macar inca unul dintre cele mai fascinante 10 locuri de pe Terra. Calatoria inseamna cunoastere și aventura.

 1. 1. Marele Canion

  Unul dintre cele mai frumoase locuri din lume, Marele Canion este un defileu abrupt, sapat in stanca de Fluviul Colorado in Statul Arizona din SUA. Canionul s-a format in urma eroziunii, din cauza apei si a vantului. Aproape 5 milioane de oameni viziteaza Marele Canion in fiecare an. Planificarea unei vacante in Parcul National de aici, reprezinta o relaxare atat pentru tine cat si pentru familia ta.

 2. Taj Mahal

  Conform majoritatii celor care vin aici, Taj Mahal, cea mai frumoasa cladire din India, este una dintre marile minuni ale lumii. Este un hibrid alcatuit din mai multe stiluri arhitectonice. Odata cu vizita la Taj Mahal, te poti bucura si de numeroasele atractii din apropierea lui. Malul raului din spatele templului ofera un peisaj aparte.

 3. Machu Picchu

  Este alta dintre cele 7 noi minuni ale lumii. Locul este magic si te apropie de divinitate. Este cea mai populara locatie din Peru, iar locuitorii de aici se simt ca si cum ei l-ar fi creat pe Dumnezeu. Aici te poti incarca cu fortele ciudate ale naturii, care te fac sa intri intr-o stare de-a dreptul cosmica. Machu Picchu se afla la o altitudine de 2300 m, de unde te poti bucura de frumusetea imprejurimilor. O zi e de ajuns pentru a vizita toate atractiile din acest loc. Atunci cand iti planifici o excursie la Machu Picchu, trebuie sa intelegi, insa, putin geografia acestei zone, pentru ca locatia este izolata si aproape inaccesibila.

 4. Maldive

  Maldive e un loc minunat unde gasesti insule tropicale linistite, palmieri, plaje cu nisip alb si lagune cu ape turcoaz. Reprezinta un grup de 1190 insule de corali si este o destinatie ideala pentru practicarea scufundarilor. Intre decembrie si aprilie te poti bucura din plin de soare, in aceste luni fiind sezonul de varf pentru turism.

 5. Hawaii

  O vacanta in Hawaii te va face foarte fericit datorita frumusetii locurilor si ospitalitatii celor de aici. Minunatele insule iti ofera sansa de a vedea de aproape unele dintre cele mai faimoase plaje din lume si de a te bucura de liniste si calm. In timpul sezonului de iarna, Hawaii e plin de turisti. Cand vizitezi aceste locuri, nu uita sa admiri Vulcanul Kilauea, sa te plimbi prin Valea Waipio, sa vizitezi templul religios Puukohola Heiau si sa te bucuri de privelistea din varful Mauna Kea.

 6. Hong Kong

  Unul dintre cele mai frumoase orase din lume, Hong Kong, perla a Orientului, este pur si simplu uluitor. Iti va fi foarte greu sa gasesti un oras mai tulburator decat acesta. Lucrul cel mai bun legat de prezenta in Hong Kong este acela ca devii confuz si incitat de confluentele si contradictiile unui oras chinezesc “mixat” in stil occidental. Cea mai buna perioada pentru o vacanta in Hong Kong este din octombrie pana in decembrie.

 7. Marele Zid Chinezesc

  Inca una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne, adevarat simbol al Chinei si o destinatie foarte populara de vacanta pentru turistii de peste tot. A fost nevoie de sute de ani pentru construirea lui. Cand te decizi sa mergi in China, nu uita de Zid!

 8. Piramidele din Egipt

  Piramidele si minunatele temple sunt lucruri minunate de care te poti bucura in Egipt. O excursie in aceasta tara iti ofera calatorii in natura si in desert, pescuit, golf, scufundari si posibilitati de admirare a pasarilor in habitatul lor natural. Pentru relaxare poti alege locuri precum Sinai sau Marea Rosie.

 9. Cascada Niagara

  La Cascada Niagara se poate ajunge din America dar si din Canada, privelistea cea mai buna venind insa dinspre partea canadiana. Dintr-o excursie la Cascada Niagara nu trebuie sa lipseasca o calatorie pe una din vestitele ambarcatiuni Maid of the Mist, fara de care nu poti beneficia total de experienta caderii de apa. De aici se poate pleca spre multe alte locuri interesante. Daca iti plac peisajele minunate, escapadele romantice, aventura si viata vibranta de noapte, atunci Cascada Niagara e destinatia perfecta.

 10. Las Vegas

  Las Vegas e cel mai mare oras din statul Nevada, SUA. La el se face adesea referire ca la capitala mondiala a distractiei. Aici se afla cazinouri, hoteluri, iar atmosfera e fantastica. Las Vegas e destinatia ideala pentru petrecerea lunii de miere si pentru pasionatii de calatorii. O excursie in “sin city” este adesea o excursie intr-o “fasie” care se intinde pe o lungime de 20 de strazi in care abunda luminile neoanelor, bautura si jocurile de noroc.

Asemănătoare

Login / Sign up