loading...

10 lucruri pe care oamenii puternici mental le evită

Psihologii recomandă tot felul de lucruri pe care trebuie să le faci sau să le ai pentru a avea o minte sănătoasă și puternică, precum tenacitate, ambiție sau optimism, dar există și câteva lucruri pe care trebuie să le eviți în același scop.

Persoanele care au o minte puternică, au obiceiuri sănătoase în ceea ce privește comportamentul și gestionarea emoțiilor, sentimentelor și gândurilor. Amy Morin, psihoterapeut și asistent social, a întocmit pentru Forbes o listă cu 13 lucruri pe care trebuie să le eviți, dacă dorești să fii puternic din punct de vedere mental:

 1. 1. Nu pierde timpul plângându-ți de milă.

  Persoanele care au o minte puternică nu pierd timpul lamentându-se despre situațiile grele prin care trec. Acestea își asumă responsabilitatea pentru greșelile pe care le-au făcut și își însușesc ideea că, de cele mai multe ori, viața este nedreaptă, iar nereușitele nu sunt întotdeauna rezultatul propriilor acțiuni. Mai mult decât atât, ele învață din greșeli pentru a-și îmbunătăți comportamentul pe viitor.

 2. 2. Nu permite nimănui să te facă să te simți inferior sau prost.

  Persoanele care au o minte puternică nu le permit celor din jurul lor să le facă să se simtă inferioare, pentru că ele știu că sunt singurele care își pot controla acțiunile și emoțiile, inclusiv reacțiile la comportamentul celorlalți.

 3. 3. Nu te speria de schimbări.

  Persoanele care au o minte puternică nu se sperie de schimbări, ci le consideră o provocare. Lucrul de care acestea se tem este acela de a se plafona sau de a se complace într-o anumită situație, nicidecum de schimbare.

 4. 4. Nu-ți consuma energia cu lucrurile pe care nu le poți controla.

  Persoanele care au o minte puternică, nu se plâng prea mult din cauza traficului, spre exemplu, sau a unui bagaj pierdut în aeroport sau din cauza altor persoane, deoarece ele înțeleg că acestea sunt lucruri pe care nu le pot controla. Singurul lucru pe care îl pot face este să-și controleze reacția și atitudinea în fața unei situații pe care nu o pot schimba sau controla.

 5. 5. Nu te îngrijora încercând să-i agreezi pe cei din jurul tău.

  Persoanele care au o minte puternică se străduiesc să fie bune, blânde și să-i agreeze pe cei din jurul lor atunci când se poate și este cazul, dar nu se tem să vorbească sau să le spună ceva, cu tact, de teama că i-ar putea deranja sau supăra.

 6. 6. Nu te teme de asumarea riscurilor calculate.

  Persoanele care au o minte puternică nu se tem să-şi asume riscurile calculate, dar nici nu se avântă în situații necalculate. Acestea cântăresc atât riscurile, cât și beneficiile, evaluând atât posibilele reușite, cât și nereușite, înainte de a trece la acțiune.

 7. 7. Nu stărui asupra trecutului.

  Persoanele care au o minte puternică nu stăruie în evocarea frustrărilor, dezamăgirilor, nereușitelor sau timpurilor bune din trecut. Ele și-l asumă, îl recunosc și învață din el, dar își investesc energia în a crea un prezent și un viitor cât se poate de bun.

 8. 8. Nu repeta aceleași acțiuni, așteptând un rezultat diferit.

  Persoanele care au o minte puternică nu repetă aceleași greșeli așteptând un rezultat diferit. Acestea își asumă responsabilitatea pentru greșelile trecutului și învață din ele, reflectând asupra lor în mod sănătos, corect și productiv.

 9. 9. Nu invidia succesul altora.

  Persoanele care au o minte puternică nu invidiază succesul altora, ci chiar se bucură pentru ei. Cu toate acestea, ei pot lua aminte la ceea ce au făcut acele persoane pentru a obține o reușită pentru a aplica lucrurile învățate în propria viață.

 10. 10. Nu renunța chiar dacă ai avut un eșec.

  Persoanele care au o minte puternică nu renunță nici măcar în urma unui eșec. Pentru ele, eșecul este o ocazie pentru a avansa, pentru a face îmbunătățiri. Aceste persoane sunt conștiente de faptul că vor cădea de multe ori, dar, de asemenea, sunt conștiente de faptul că se vor ridica tot de atâtea ori, dacă sunt dispuse să învețe din greșeli și nereușite.

  sursa lumealuioliver.ro

Asemănătoare

Login / Sign up