loading...

10 lucruri pe care trebuie neapărat să le faci când te trezești

Marc Aurelius spunea: ” Când te trezeşti dimineaţa, gândeşte-te ce privilegiu preţios este sa fii viu – să respiri, să gândeşti, să te bucuri, să iubeşti.”

De aceea am întocmit o listă cu lucruri care te vor ajuta să începi ziua mai activă și relaxată.

 1. 1.Meditează.
  Meditația sau chiar un simplu exercițiu de respirație te va ajuta să ai o stare bună de la prima oră a dimineții. Câteva minute în tăcere vor fi mai efective decât verificarea corespondenței sau accesarea rețelelor de socializare.

  2.Fii recunoscătoare ție însăți.
  Începe ziua cu recunoștință pentru ceea ce ai. Această practică te va învăța să fii mulțumită cu mici succese în următoarele 24 de ore, ceea ce te va face rezistentă la problemele și neplăcerile care apar în timpul zilei.

  3.Planifică-ți ziua.
  Mai devreme îți planifici ziua, mai eficient și productiv vei dispune de timp.

  4.Bea un pahar cu apă.
  După o noapte lungă, organismul are mare nevoie de hidratare, deci este important să bei puțină apă pe stomac gol. În cartea sa ”The Body Ecology Diet”, nutriționista Donna Gates sugerează cititorilor să bea jumătate din norma zilnică recomandată de apă în orele matinale ale zilei. Apa va curăța organismul de toxine, va atenua pofta de mâncare și durerile de cap pe tot parcursul zilei.

  5.Fă gimnastică.
  Deși uneori dormim ore în șir, ne putem totuși trezi cu dureri în oase și mușchi. Gimnastica va ajuta la sporirea flexibilității, îmbunătățirea circulației sangvine și reducerea stresului zilnic acumulat.

  6.Ascultă muzică.
  Muzica este catalizatorul energiei pozitive și e demonstrat științific că poate spori motivația și productivitatea.

  7.Zâmbește.
  Începe ziua cu un surâs în fața oglinzii. Zâmbetul are un efect pozitiv asupra stării generale, asupra dispoziției, chiar și atunci când nu-ți vine deloc a zâmbi sau a râde. Nu uita că oamenii de succes sunt întotdeauna pozitivi.

  8.Fă ordine.
  Dacă ai lăsat casa dezordonată sau ai lucruri împrăștiate, puțină ordine făcută dimineața te va ajuta să începi ziua într-un mod productiv. Acum nu va mai trebui s-o faci seara când te întorci acasă după o zi grea de muncă și astfel îți vine mai ușor să te adaptezi ritmului alert al unei zile noi.

  9.Mergi la plimbări în parc.
  Aerul curat și natura poate fi un mediu potrivit de a-ți trezi energia necesară pentru a începe ziua în modul corespunzător cerințelor.

  10.Îndeplinește cele mai grele sarcini dimineața.
  Dacă duci la bun sfârșit o sarcină grea în prima jumătate a zilei, îți va fi mai ușor să rezolvi apoi lucrurile neînsemnate. În plus, aceasta e o bună modalitate de a face față procrastinării pentru cei care sunt obișnuiți să amâne realizarea unei sarcini până în ultimul moment.

  Sursa: http://eustiu.com/10-lucruri-care-trebuie-neaparat-sa-faci-cand-te-trezesti/

Asemănătoare

Login / Sign up