loading...

10 metode uimitoare de utilizare a bicarbonatului de sodiu, care îți vor economisi o grămadă de bani

Bicarbonatul de sodiu (soda de mâncare) este un produs universal, care își are locul începând de la mâncare, curățenie și finalizând cu frumusețea și sănătatea. O gospodină adevărată cu siguranță are bicarbonatul de sodiu în casă, însă nu orice gospodină știe toate metodele de utilizare ale acesteia.

Noi te vom învăța cum să folosești proprietățile sodei de mâncare așa încât să-ți ușurezi viața și să-ți menții portmoneul plin.

 1. 1. Omlete puhave

  Pentru a obține o omletă ca la restaurant adaugă o pătrime de linguriță de sodă la fiecare 3 ouă. Important, să nu exagerezi cu această cantitate pentru a nu-i da mâncării acel gust specific de bicarbonat.

  2. Boboase moi

  Pentru ca fasolea, mazărea sau lintea să iasă moi la preparare, pune un pic de sodă de mâncare atunci când le lași la înmuiat în apă.

  3. Te scapă de mirosul neplăcut

  Dacă ai tăiat pește sau usturoi, niciun săpun nu te va scăpa de mirosul acestora de pe mâini. De aceea, pune într-un pic de apă bicarbonat de sodiu ca să obții un terci, aplică-l pe mâini pentru câteva secunde, după care clătește cu apă călduță.

  4. Ocupație pentru copii

  Cu ajutorul sodei poți realiza masă modelatoare pentru copii, care s-o folosească pe post de plastilină, dar fără vreun pericol. Ia 2 părți de bicarbonat de sodiu, una de amidon de porumb și 1,25 părți de apă și formează din ele un amestec numai bun de modelat.

  5. Soluție de îndepărtat mirosul în mașina de spălat vase

  Pentru a scăpa de mirosul urât din mașina de spălat vase pune câte o linguriță de sodă în secțiunea pentru soluții până ce acesta va dispărea.

  6. Curățarea mâncării arse

  Să rozi mâncarea arsă de la fundul cratiței este un lucru migălos, pe care ți-l poate ușura bicarbonat de sodiu. Pune în vas jumătate de cană de sodă, puțină apă și pune cratița la foc. La necesitate, poți repeta procedura.

  7. Roșii dulci

  Pentru ca roșiile să crească mai dulci, pune în jurul tulpinilor sodă de mâncare.

  8. Mucegaiul de pe cărți

  Atunci când cărțile nu sunt păstrate corespunzător ele sunt distruse de mucegai. Pentru a rezolva această problemă presoară printre pagini sodă de mâncare și pune cartea într-un pachet de hârtie, lăsând să stea așa timp de câteva zile.

  9. Durerile după arsurile solare

  Pregătește-ți o cadă cu apă la temperatura camerei cu o cană de sodă. Făcând o astfel de baie durerea se va reduce.

  10. Exfolierea pielii la bebeluși

  Exfolierea este un lucru obișnuit la copii, pentru a scăpa de ea, pregătește un amestec din câteva lingurițe de sodă și una de apă, chiar în palmă. Cu mișcări lente și ușoare roade un pic zona afectată, iar apoi șterge totul cu o cârpă umedă. Repetă procedura timp de câteva zile.

  11. Ulcerațiile în cavitatea bucală

  Pentru a trata mai rapid leziunile pielii din cavitatea bucală clătește gura cu o soluție formată dintr-un pahar de apă caldă cu o linguriță de bicarbonat de sodiu. Repetă procedura o dată la 2 ore.

  12. Cuptor cu microunde murdar

  Pune în cuptorul cu microunde un pahar de apă cu o lingură de sodă și pornește-o la capacitate maximă pentru 3-5 minute. După aceasta orice murdărie se va lua ușor cu o cârpă moale.

  13. Pereți murdari

  Orice pete, fie ele pe tapete sau tencuială pot fi scoase cu bicarbonat de sodiu. Ea o cârpă umedă, presoar-o cu sodă și freacă peretele, iar apoi lasă se usuce.

  14. Dureri de burtă

  Soda neutralizează foarte bine aciditatea. Astfel, pentru a rezolva problema cu arsurile la stomac pune un praf de sare în cafea, suc de portocale sau în bucatele cu roșii.

  15. Mușcăturile de insecte

  Pentru a ușura mâncărimile sau a scoate edemul provocat de mușcăturile de insecte, amestecă 2 linguri de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de apă și pune amestecul obținut pe înțepătură și lasă până se usucă, după care poți scutura soda.

  16. Iarba dintre pavaj

  Pentru ca între blocurile de pavaj să nu crească iarbă, presoară între ele sodă de mâncare.

  17. Mirosul urât al picioarelor

  Pentru a scăpa de mirosul de transpirație al picioarelor, fă băi cu bicarbonat de sodiu. Adaugă 2-3 linguri de sodă la 5 litri de apă și pune picioarele în ea pentru 15-20 de minute. Acest remediu te va ajuta și în lupta cu ciuperca.

  Sursa: https://you-journal.ru/archives/69462

Asemănătoare

Login / Sign up