loading...

10 obiceiuri zilnice, care îți irosesc energia. Să nu le mai faci!

Deși, poate nu te-ai gândit la asta, dar sunt anumite acțiuni ale noastre care ne fac să ne simțim istoviți la sfârșitul zilei de muncă sau poate chiar mai devreme. Desigur, că fiecare dintre noi vrea să-și folosească energia pentru lucruri frumoase, însă deseori se întâmplă așa că atunci când ajungi în acest moment, nu-ți mai ajung puteri. De ce? Fiindcă le-ai irosit unde nu trebuie, fără să conștientizezi.

Așadar, iată 10 obiceiuri care îți fură din energia ta zilnică.

 1. 1. Lucrurile nefinalizate

  Lucrurile pe care le-ai părăsit din cauza lenii, plictiselii sau a lipsei de dorință duc spre o scurgere de energie. Iată de ce este important să nu te apuci de activități care insinuezi că nu le vei putea duce la bun sfârșit. În categoria acestora intră și neîndeplinirea promisiunilor sau neonorarea obligațiunilor privind luarea unui împrumut.

  2. Minciunile

  Cu cât este mai mare minciuna cu atât mai multă energie vei avea nevoie s-o oferi și s-o întreții: trebuie să te gândești la detalii, așa încât să nu fii prins, acest lucru obosește la fel ca și descărcarea unui vagon de cărămizi. Străduiește-te să fii sincer cu cei dragi și cu tine însuți, iar energia va rămâne cu tine.

  3. Frica, ura, neîncrederea

  Toate aceste emoții negative induc organismul într-o stare de stres, ceea ce te istovește din punct de vedere energetic. Așa că lucrează asupra ta și încearcă să percepi lumea altfel.

  4. Lipsa comunicării cu natura

  Viața în megapolisuri de la sine este foarte obositoare: gălăgie, lipsa de aer curat, problemele zilnice ș.a. Iată de ce ai nevoie de o ieșire la natură pentru a-ți reîncărca bateriile.

  5. Grijile și supraîncărcarea

  Cum spuneam, stresul este un puternic „vampir” energetic. Aceste stări îți provoacă un deficit de energie, de aceea trebuie să te străduiești să le eviți.

  6. Pălăvrăgelile

  Viața e prea scurtă ca să irosești energia pentru discuții fără utilitate. Dacă simți că este așa, mai bine întrerupe discuția și nu pierde nici timpul pentru astfel de activități fără vreun impact.

  7. Supărările

  Faptul că oamenii nu știu să ierte este cea mai negativă trăsătură a lor. Furia și supărarea nu face decât să ne mistuie din interior și să crească în amploare, dacă nu survine iertarea. Trebuie să știi că aceste emoții îți fac în primul rând rău ție și mai apoi celui spre care sunt orientate.

  8. Somnul insuficient

  De unde să ei energie, dacă nu te odihnești suficient? Atât organismul, cât și sufletul tău au nevoie de un somn odihnitor care îți va reînnoi puterile. Odihnește-te la timp și cât trebuie, iar puterile te vor copleși din nou.

  9. Viciile și năravurile

  Pe lângă alcool, droguri și fumat, există încă multe alte năravuri care ne fac să ne simțim obosiți: mâncatul excesiv, consumarea produselor dăunătoare, obiceiul de a vedea partea goală a paharului, tendința de a-i învinui pe toți de eșecurile tale ș.a. Toate acestea îți afectează sistemele vitale ale organismului și îți fură din vigurozitate.

  10. Factorii externi și bolile

  Oamenii cu energie negativă și bolile, inevitabil te pot afecta. Ai grijă pe cine lași să intre în viața ta și ai grijă la sănătate.

  Sfat: Dacă îți este greu să duci contul de cheltuielile energiei tale, abordează-le la fel ca pe niște finanțe. Fă-ți bilanțul de venituri și cheltuieli și vezi unde se duce energia ta și de unde o poți lua ca să nu ai un deficit.

  Sursa: http://eustiu.com/10-obiceiuri-zilnice-care-iti-irosesc-energia-sa-nu-le-mai-faci-daca-vrei-sa-ti-ajunga-puteri-pentru-lucruri-frumoase/

Asemănătoare

Login / Sign up