loading...

12 legi ale KARMEI care-ți asigură o viață plină de bucurii

În Occident legea Karmei e echivalată cu legea lui Newton care spune că atunci cănd un obiect aplică o forţă unui alt obiect, acel celalalt obiect aplică la rândul lui o forţă egală, dar cu sens opus. Când gândim, vorbim şi acţionăm, folosim puterea de voinţă. Şi chiar dacă nu ne dăm seama, orice acţiune ne aduce suferinţe în cele din urmă. Să scapi de această suferinţă e imposibil. Însă există o soluţie de a o uşura şi de a-ţi păstra capacitatea de a te bucura de viaţă. E vorba de legile Karmei.

Iată cele mai interesante 12 dintre ele:

 1. 1. Cea mai importantă lege – “Vei culege ce ai semănat”

  Legea mai e numită „Legea cauzei si efectului”. Dacă vrei fericire, pace, dragoste şi prietenie, atunci oferă-le asta celor din jur. Universul îţi va întoarce totul înapoi.

  2. Legea creaţiei

  Viaţa nu ne-a fost dată întâmplător. Ea cere implicarea noastră şi efortul nostru. Suntem parte a aceluiaşi organism care e Universul. Soluţia pentru o stare emoţională “corectă” e să fii tu însuţi(ăţi). Fii înconjurat mereu de oamenii dragi, de lucrurile care-ţi plac şi pe care conştientizezi că vrei să le ai cu adevărat în viaţa ta.

  3. Legea resemnării

  Nu vei putea schimba situaţa dacă nu o vei accepta mai întâi. Trebuie să accepţi că e normal să ai duşmani şi e absolut natural să nu-ţi placă de toţi, chiar nici de unii prieteni cu anumite obiceiuri proaste. De aceea, trebuie să-ţi concentrezi atenţia asupra altor lucruri. Gândeşte-te la prieteni, nu la duşmani. Nu la faptul că soţul mai înjură uneori, ci la calităţile lui bune.

  4. Legea ascensiunii

  Calea e mai importantă decât destinaţia. Important e să evoluezi tu, şi nu oamenii, oraşele sau tehnologiile din jur. Viaţa şi timpul e tot ce ni s-a dat şi avem. Dacă te vei schimba tu însuţi(ăţi), se va schimba şi viaţa ta.

  5. Legea responsabilităţii

  Orice s-ar întâmpla rău în viaţa ta, cauza eşti tu. Eşti oglinda lumii înconjurătoare, iar ceea ce te înconjoară e oglinda ta. Acesta e adevărul universal.

  6. Legea interdependenţei universale

  Chiar dacă îţi pare că faci ceva inutil, în realitate e foarte important. Pentru că toate lucrurile în Univers depind unele de altele. Fiecare pas îl determină pe următorul. Aşa se formează obiceiurile. Pentru ca un lucru să fie făcut, trebuie să-l înceapă cineva. Paşii pe care i-ai făcut în trecut n-au niciun rost şi nu merită analizaţi. Ai procedat anterior aşa cum era de cuviinţă cu resursele pe care le-ai avut la dispoziţie. Trecutul, prezentul şi viitorul sunt în legătură permanentă. Nu poţi să începi brusc totul de la zero.

  7. Legea concentrării

  Nu te poţi gândi la două lucruri simultan. Dacă ţi-ai focalizat atenţia asupra unui lucru important, atunci în mintea ta nu va mai fi loc pentru lăcomie sau ură.

  8. Legea mărinimiei

  Dacă vrei să te convingi că ai dreptate, încearcă să-ţi demonstrezi tu însuţi(ăţi) acest adevăr. Dacă nu vei reuşi, înseamnă că nu cunoşti, ci ai pur şi simplu o opinie. Cunoaştem doar ceea ce ni s-a întâmplat în viaţă.

  9. Legea “aici şi acum”

  Reflecţiile asupra trecutului şi planurile de viitor îţi distrag atenţia de la ceea ce se întâmplă aici şi acum. Gândurile la trecut te încurcă să găseşti ceva nou.

  10. Legea schimbărilor

  Istoria se va repeta până vei însuşi lecţia ce te va determina să-ţi schimbi drumul în viaţă. E ridicol să aştepţi schimbări în viaţă făcând zilnic aceleaşi lucruri.

  11. Legea răbdării şi recompensei

  Orice recompensă e precedată de răbdare și efort fără de care nu poți obține nimic de valoare. Adevărata bucurie a vieții e să faci ceea ce trebuie să faci, fiind convins că mai devreme sau mai târziu îți vei atinge scopul.

  12. Legea inspirației

  Vei obține doar ceea ce meriți. Adevărata valoare a unui lucru e egală cu energia și efortul pe care le-ai depus. Investind în propria bunăstare, investești în bunăstarea celor din jur. Numai cel ce iubește să dăruiască obține darul inspirației.

  Sursa: http://femmie.ru/12-zakonov-karmy-kotory-e-rabotayut-nezavisimo-ot-nashih-ubezhdenij-11048/

Asemănătoare

Login / Sign up