loading...

15 decoratiuni de Paste pe care le poti face in 15 minute

Pentru cine nu a avut timp sa faca decoratiuni de Paste in mod special, iar aici ma includ si pe mine :p am gasit niste idei care se pot pune in practica foarte rapid, fara mare bataie de cap si cu resurse relativ putine si la indemana: hartie creponata si/sau colorata, lipici, ata.

 1. 1. Morcovi din hartie creponata

  Se mototoleste o bucata de ziar si i se da forma de morcov, eventual se si lipeste cu scoci ca sa isi pastreze forma, apoi se infasoara in benzi de hartie creponata galbena sau portocalie; pentru frunze, se taie fasii verzi.

 2. 2. Suport pentru oua/bomboane, din hartie, in forma de narcise

  Varianta mea rapida: se face o forma de floare, eventual pe o hartie colorata sau de la ambalaj de cadouri si se lipeste in centru o forma de briose din hartie

 3. 3. Ghirlanda cu iepurasi, din hartie glasata colorata

  Varianta mea rapida: se deseneaza o forma de iepuras - sau se printeaza mai multe - si apoi se taie din hartie colorata; pentru briose, se lipesc iepurasii pe scobitori ascutite, iar pentru ghirlanda, se insira cu ajutorul unui ac, pe ata.

 4. 4. Lumanari pictate

  Varianta mea rapida: a. se picteaza lumanarile cu tempera verde sau b. se face un model de iarba din hartie verde, se infasoara in jurul lumanarilor si se prinde cu lipici.

 5. 5. Decoratiune din iarba

 6. 6. Vaza pentru flori, din coji de oua

  Se sparg ouale nefierte in partea de sus, se golesc de continut, se spala sau se lasa la uscat, apoi se vopsesc cu tempera sau acrilice; se pun apoi in surpoturile de oua si se folosesc pe post de vaza pentru florile de mici dimensiuni.

 7. 7. Cos de flori, dintr-o punga de hartie

 8. 8. Oua din papier-mache

 9. 9. Baloane pictate

  Varianta mea rapida: se umfla baloanele, se leaga pe o sfoara lunga, apoi se deseneaza sau picteaza buline pe ele, cu carioca sau cu tempera/acrilice.

 10. 10. Oua-iepurasi de Paste

  Varianta mea rapida: oualor gata vopsite li se lipesc urechiuse taiate din hartie creponata, dupa care li se fac ochisori, nasuc si gurita cu markerul.

 11. 11. Rozete din hartie colorate (sunt de cumparat de aici, insa se pot face rapid)

  Varianta mea rapida: se fac din benzi de hartie colorata pliate, care apoi se lipesc la capete si se formeaza rozetele; la mijloc se lipesc desene specifice sarbatorii pascale.

 12. 12. Spirale decorative (de cumparat de aici, dar poti fi facute si acasa)

 13. 13. Cosulete din hartie, pentru oua

  Varianta mea rapida: se taie fasii de hartie verde in asa fel incat sa para iarba, se lipesc la capete; se pot decora dupa preferinta.

 14. 14. Cos/cuib pentru oua, dintr-o punga de hartie

  Varianta mea rapida: fasii luuuungi si subtiri dintr-o punga maro de cumparaturi, aranjate in form ade cuib.

 15. 15. Cosulete pentru oua, din farfurii de plastic si hartie creponata

  Varianta mea rapida: la noi nu am vazut decat farfurii albe - sunt si cele mai ieftine - sau rosii; se taie fasii lungi si foarte subtiri din hartie creponata, in culori care sa se asorteze cu nuantele farfuriilor si oualor, se aseaza ''zburlite'' in farfurii, apoi in ele se amplaseaza ouale.

  Sursa: https://2070decuvinte.blogspot.ro/2013/05/decoratiuni-de-paste-diy-care-se-fac-rapid-in-15-minute.html

Asemănătoare

Login / Sign up