loading...

16 adevăruri impresionante despre genetică. Cum să știi cât de deștept va fi copilul tău: ca mama sau ca tata?

Iată ce trebuie să știi despre lumea geneticii:

 1. 1. Intelectul nu se transmite de la tată la fiu.

  2. Idioția, la fel, nu se transmite de la tată la fiu.

  3. Intelectul tatălui poate fi transmis în proporție de 1/2, doar fiicei.

  4. Bărbatul poate moșteni intelectul doar de la mama sa, care la rândul ei l-a primit de la tatăl său.

  5. Fiicele geniilor vor fi deștepte doar pe jumătate ca și tatăl lor, dar feciorii acestor fiice vor fi genii.

  6. Din această cauză femei – genii practic nu există, precum nu există și femei – idioate. Ele moștenesc aceste gene doar pe jumătate.

  Așadar, în timp ce cu moștenirea genelor intelectuale ne-am clarificat. Haideți să vedem care este situația în ceea ce privește speranța de viață.

  Se spune că, principala consecință a faptului că a crescut speranța de viață este ceea că oamenii trăiesc mai mult, dar nu este adevărat.

  Secretul constă nu în aceea că bătrânețea durează mai mult, dar în aceea că se începe mult mai târziu.

  Pentru cei care au astăzi în jur de 50 de ani, bătrânețea începe după 75 de ani, adică cu un sfert de veac mai târziu decât bătrânețea părinților și buneilor noștri.

  Se cunosc 4 perioade de viață: copilărie, tinerețe, maturitate și bătrânețe

  Dar ce trebuie să știm despre „maturitatea nouă” din ziua de azi?

  1. Ea durează circa 30 de ani, de la 50 până la 75 de ani;

  2. În majoritatea cazurilor, capacitățile intelectuale și fizice în această perioadă nu degradează, dar chiar se pot îmbunătăți;

  3. Din punct de vedere al potențialului este cea mai calitativă perioadă a vieții, deoarece adună sănătatea, puterile și experiența la un loc.

  4. Cei care au astăzi 55-65 de ani, trăiesc primii în istorie această perioadă din viață, întrucât în trecut oamenii începeau să îmbătrânească mult mai repede.

  5. În următoarele decenii, oamenii cu vârsta de 50-75 de ani vor deveni cea mai numeroasă categorie de vârstă din lume.

  De ce totuși după 50 viața este altfel decât până la? Deoarece aceasta este perioada în care trăiești așa cum vrei și nu așa cum ai fost învățat.

  Când suntem bebeluși, ne pregătesc pentru copilărie, în copilărie ne pregătesc pentru tinerețe, în tinerețe pentru maturitate și doar după 50 de ani noi nu mai avem percepția a ceea ce urmează să se întâmple.

  Din păcate, mentalitatea veche arată că după 50 începi cu încetul să te stingi. Astăzi, din fericire, nu mai este așa, cei 25 de ani pe care i-am primit în dar ca și maturitate ne fac să trăim mai intensiv viața, deși deocamdată încă nu prea știm bine cum să folosim acești ani eficient.

  După 50 vine un moment minunat, când ai timp, sănătate, putere, libertate, experiență, iar până la bătrânețe îți mai rămâne circa un sfert de veac. Nu irosi acest timp în zadar!

  Dacă ai trecut de această vârstă, în ziua de astăzi este posibil orice: noi îndeletniciri, noi bucurii și impresii, o nouă carieră, o nouă dragoste, noi călătorii.

  Trăiește și profită din plin de viața ta!
  Sursa: http://vimka.ru/zanimatelnaya-genetika-faktyi-iz-mira-genetiki/

Asemănătoare

Login / Sign up