loading...

20 DE AFIRMAŢII care te vor ajuta să te înţelegi şi să te accepţi aşa cum eşti!

Pe Carl Gustave Jung , discipolul lui Freud şi fondatorul uneia dintre ramurile psihologiei profunde, putem să îl numim psihologul pozitiv şi filosoful.

În orice eşec, fie nevroză sau depresie, el vedea un impuls pentru a se cunoaşte pe sine însuşi sau pentru lărgirea conştiinţei sale.

 1. 20 DE AFIRMAŢII care te vor ajuta să te înţelegi şi să te accepţi aşa cum eşti! Pe Carl Gustave Jung , discipolul lui Freud şi fondatorul uneia dintre ramurile psihologiei profunde, putem să îl numim psihologul pozitiv şi filosoful. În orice eşec, fie nevroză sau depresie, el vedea un impuls pentru a se cunoaşte pe sine însuşi sau pentru lărgirea conştiinţei sale. Iată 20 de afirmaţii care te vor ajuta să te înţelegi şi să te accepţi aşa cum eşti:

  1. Tot ce te deranjează la alţii te poate aduce la înţelegerea de sine.

  2. Dacă sunteţi un om cu dar nu înseamnă că aţi primit ceva, ci înseamnă că trebuie să daţi ceva.

  3. Arătaţi-mi un om psihic sănătos şi eu vi-l voi lecui.

  4. Noi ne tragem în trecut, spre părinţii noştri, şi înainte, spre copiii noştri, în viitorul pe care noi nu îl vedem niciodată, dar de care noi vrem să avem grijă.

  5. Cărui lucru te împotriveşti acela va rămâne.

  6. Depresia seamănă cu o doamnă în negru. Dacă a venit nu o alunga, dar invit-o la masă în ospeţie şi ascultă ceea ce vrea să spună şi înţelege lucrurile sunt aşa pentru că sunt din gura ei.

  7. Se întâmplă ca mâinile să se descurce cu o enigmă pe care nu o poate rezolva creierul.

  8. Visul e o uşă mică bine ascunsă care duce la noaptea cosmică întunecată în care era sufletul înainte de apariţia conştiinţei.
  9. Tot ce te deranjează la alţii te va ajuta să te înţelegi pe tine însuţi.

  10. Cine nu a trecut prin curăţirea de propriile patimi, acela nu le-a depăşit până la capăt.

  11. Viziunile tale devin clare numai când poți privi în propria ta inimă. Cine privește în exterior, visează; cine privește în interior, se trezește.

  12.Nu sunt ce mi s-a întâmplat, sunt ceea ce aleg sa fiu.

  13. Poate ni se pare ca deținem pe deplin controlul asupra noua înșine. Cu toate acestea, un prieten poate sa descopere cu ușurință ceva despre noi înșine despre care noi nu aveam niciun habar.”

  14. «Magic» – pur și simplu alt cuvânt pentru semnificația psihicului.

  15. Persoanele noastre sunt componente lumii înconjurătoare, taina lor de asemenea este fără margină.

  16. Întâlnirea între doua personalități este ca si contactul dintre două substanțe chimice: în prezenta unei reacții, ambele se transformă.

  17. Cel mai greu jug, este acela care cade pe umerii copilului, – aceasta este viața netrăită a părinților lui.

  18. Viziunile tale devin clare numai când poți privi în propria ta inimă. Cine privește în exterior, visează; cine privește în interior, se trezește.

  19. Singurătatea nu înseamnă să nu ai oameni în jur, ci să nu poți comunica lucruri care contează pentru tine, sau să te abții să exprimi anumite puncte de vedere pentru că alții le găsesc imposibil de acceptat.

  20. Nu te agăţa de persoana care pleacă, altfel nu vei putea întâmpina persoana care sosește.

  Sursa: http://eustiu.com/20-de-afirmatii-care-te-vor-ajuta-sa-te-intelegi-si-sa-te-accepti-asa-cum-esti/

Asemănătoare

Login / Sign up