loading...

27 de imagini care ne demonstrează că suntem în pericol. Nr. 7 îl privești cu gura căscată.

Imaginile pe care urmează să le vedeți dovedesc că sfârșitul lumii este mai aproape decât crezi. Între atâtea calamități naturale și daunele pe care omul însuși îl provoacă naturii, sfârșitul lumii e doar o chestiune de timp. Dar cuvintele și explicațiile sunt de prisos, în acest caz. Aceste imagini spun cât 1000 de cuvinte, sau chiar mai mult!

 1. 1.

  Un elefant uciș de braconieri și lăsat să putrezească. Poate exista o cruzime mai mare de atât, la adresa animalelor? Ca să nu mai vorbim de îndrăzneala de a face o poză chiar lângă locul cu pricina. Nu e de mirare că lumea se duce în jos…

 2. 2.

  Pădurea tropicală în flăcări. Odinioară, caprele obișnuiau să pască acolo. Multe dintre frumusețile cu care Mama Natură ne-a binecuvântat își găsesc sfârșitul sub mâna necruțătoare a omului.

 3. 3.

  Urme ale traficului aerian excesiv din Londra. Oamenii vin și pleacă, rareori stau pe loc, iar doar natura este cea care mai păstrează o evidență a deplasărilor lor.

 4. 4.

  Un camion imens duce nisip petrolier pentru prelucrare. Acest nisip este consider o sursă de energie a viitorului.

 5. 5.

  Nici un simplu localnic nu poate suporta mirosul oribil ce vine din râul Galben din Mongolia.Poluarea a atins un grad de nesuportat pentru oamenii care sunt nevoiți să trăiască în asemenea condiții.

 6. 6.

  Priveliște de deasupra metropolei Mexico City, cu mai bine de 20 de milioane de locuitori. În ritmul acesta, oamenii nu vor mai avea curând unde să locuiască sau un spațiu în care să-și construiască o casă.

 7. 7.

  O instalație de incinerare a deșeurilor și împrejurimile sale, în Bangladesh.

 8. 8.

  O furtună de foc care plonjează asupra Colorado – rezultatul crescut al incendiilor sălbatice se datorează schimbărilor din climat. În curând, vom fi înghițiți de furia schimbărilor climatice, care apar, desigur, tot ca o consecință a faptelor oamenilor.

 9. 9.

  Urmele lăsate de extracția petrolului în provincia Alberta din Canada. Pare un tablou grotesc pictat de un artist foarte talentat, dar adevărul este cu atât mai trist cu cât ne dăm seama că aceasta este de fapt realitatea în care trăim.

 10. 10.

  O noapte de spectacol în Los Angeles – consumul de energie este incalculabil. Și atunci, cum am putea să supraviețuim o mulțime de ani, dacă facem risipă de tot ceea ce am fost norocoși să obținem?

 11. 11.

  În Oregon, această pădure veche de mai bine de o mie de ani a căzut pradă unui nou baraj. Pădurile sunt o sursă de oxigen, iar odată cu demolările lor, calitatea aerului pe care îl respirăm devine și mai mică, și mai mică, până când nu va mai fi deloc un aer respirabil pentru oameni și viețuitoare..

 12. 12.

  Zona din preajma Almeriei, Spania, este acoperită de sere cât poți cuprinde cu ochii – doar cu scopul de a avea o masă de cină mai bogată. Nu pot decât să mă întreb ce se va alege de sănătatea noastră pe termen lung…

 13. 13.

  Mina „Mir” din Rusia este cea mai mare mină cu diamante din lume. Paradoxal, odată cu multiplicarea bijuteriilor și a luxului din lume, crește și nivelul de dezastru pe care îl provocăm mediului înconjurător.

 14. 14.

  Un paradis aproape pierdut: Insulele Maldive, un loc popular pentru vacanțe, sunt amenințate de ridicarea nivelurilor de apă. În curând, oceanele vor înghiți paradisul oferit de Mama Natură, și poate că atunci oamenii își vor da seama ce privilegiu au pierdut…

 15. 15.

  Tone de electronice stricate (la propriu) se folosesc la dezvoltarea de noi țări și le sunt îndepărtate metalele prețioase prin utilizarea unor substanțe letale. Cum să nu se îndrepte lumea către un final apoteotic, în aceste condiții?

 16. 16.

  Un teren umplut de roți de cauciuc într-un deșert din Nevada. Deșeurile noastre au ajuns să troneze peste frumusețile oferite de Mama Natură, prevestind sfârșitul…

 17. 17.

  Uzine, toxine, poluare și incendii, rețeta perfectă pentru dezastrul care e pe cale să lovească lumea. Nu că nu ar lovi-o aproape zilnic, în rest. Dar într-o zi, un astfel de peisaj ne va aduce finalul…

 18. 18.

  Acest urs polar a murit de foame în Svalvard, Norvegia. Capsulele de gheață care dispar privează urșii polari, atât de un adăpost, cât și de hrană. Dacă oamenii nu mai au respect pentru semenii lor, de ce ar mai avea respect pentru animale?

 19. 19.

  O cascadă formată din gheața topită. Aceste ape topite sunt o dovadă evidentă despre cât de repede se schimbă climatul, și nu e de mirare că ne îndreptăm către un sfârșit epic, în asemenea condiții și schimbări.

 20. 20.

  Surfing printre deșeuri, pentru că nici măcar oceanele nu mai sunt curate. Prin urmare, nici plăcerea de a naviga pe ape poluate nu va mai fi aceeași.

  Sursa: https://tasta.ro/

Asemănătoare

Login / Sign up