loading...

4 CELE mai BUNE REGULI pentru părinţi care îi ajută pe copii să obţină SUCCESUL

Copiii , în jur de 47% dintre ei, sunt mai predispuşi să se simtă apropiaţi de acei care în mod regulat le demonstrează afecţiunea lor. Ei sunt noua generaţie. Ei au şansa să devină mai buni decât noi. Deci, oferiţi-le această şansă!
Sfaturi pentru părinţi acum găseşti oriunde, dar majoritatea sunt neserioase. Ce spune ştiinţa la acest capitol? Eric Barker, autorul blogului Barking up The Wrong Tree a selectat 4 reguli esenţiale.

 1. 1. Lucraţi asupra dumneavoastră

  Acest lucru e trecut cu vederea de autorii atâtor cărţi pentru părinţi, dar acesta e , posibil, cel mai important. Vreţi să aveţi copii fericiţi? Atunci nu uitaţi înşivă dumneavoastră să fiţi fericiţi! Părinţii fericiţi au copii fericiţi, dar depresia părinţilor duce la un comportament deviant la copii. Chestia nu e în genetică. Dar în ce? Mai întâi în raportul dintre serviciu şi viaţa personală.

  Într-un sondaj, la care au participat 1000 de familii, copiii au fost întrebaţi: “Dacă ai putea să îndeplineşti una dintre dorinţele tale vizavi de părinţi, care ar fi aceasta?” Majoritatea părinţilor au presupus că răspunsul va fi: să petreacă mai mult timp cu ei. Dar nu : pe primul loc s-a aflat părerea copiilor ca părinţii lor să nu fie atât de obosiţi şi să fie mai puţin încordaţi.

  Stresul dumneavoastră – nu este doar stresul dumneavoastră. Cercetările au demonstrat, că stresul părinţilor slăbeşte intelectul copiilor, afectează sistemul lor imunitar, le creşte riscul de a se îngrăşa, de a fi bolnavi psihic, de a suferi de diabet, alergii, chiar şi carierea dinţilor. Da, dumneavoastră sunteţi model de urmat. Şapte din 10 copii în mod regulat se compară cu părinţii lor în plan profesional şi în planul relaţiilor. De aceea, primul pas în grija faţă de copii – este grija faţă de sine.

 2. 2. Autonomia

  Da, tătici şi mămici, care supradădăciţi copiii: copiii dumneavoastră înfloresc atunci când au spaţiu de a fi indivizi. Copiilor le e mai bine atunci când sunt lăsaţi singuri să-şi facă planurile lor sau măcar cuvântul lor să însemne ceva. Are sens chiar ei înşişi să-şi aleagă pedeapsa.
  Acest lucru le sporeşte motivaţia de a respecta regulile. Învăţaţii Universităţii California şi alţi învăţaţi au constatat că , la copiii care singuri îşi plănuiesc timpul, îşi pun însărcinări şi săptămânal îşi notează lucrul lor, se dezvoltă scoarţa frontală a creierului şi alte părţi ale creierului care ajută la controlul cognitiv mai eficient al vieţii lor. Aceste abilităţi de control ale copiilor, le ajută să se diciplineze, să evite factorii de distragere a atenţiei, să cântărească argumente pro şi contra.

  Alegându-şi singur recompensele, copiii sunt mai motivaţi să obţină rezultatul. Căror copii le place mai mult să meargă la şcoală? Cei care îşi aleg singuri activităţile extraşcolare. Şi nu e nevoie să-i încărcaţi pe copii cu activităţi concrete şi să vă implicaţi în fiecare moment al vieţii lor.

 3. 3. Comunicarea

  Am luat interviu de la Bruce Feiler, autorul bestsellerului “The Secrets of Happy family”, şi el mi-a spus că , în principal, la cină, copiilor li se spune următoarea frază: “ia coatele de pe masă” sau ” transmite, te rog, ketchupul”.

  Cum e să foloseşti acest timp mai bine? Ne învaţă Bruce:

  În primul rând, să ţinem minte, că părinţii vorbesc la masă 2/3 din tot timpul mesei. Şi aceasta e o problemă. De aceea, primul vostru ţel este să faceţi schimb de replici, să schimbaţi rolurile, astfel încât mai mult să vorbească copiii.

  În al doilea rând, se merită ca în fiecare zi să-i învăţaţi pe copiii dumneavoastră un cuvânt nou. Mulţimea de cercetări a demostrat că unul dintre factorii de reuşită la şcoală pentru copii este rezerva vocabulară.

  De asemenea, Bruce recomandă să vorbiţi despre ceea ce înseamnă a fi parte din familia dvs, care sunt valorile familiei dvs. Practic, făuriţi o strategie familială.

  Cercetările Universităţii Emory au demostrat că, copiii care cunosc mai multe despre istoria familiei lor, sunt mai încrezuţi. Îndeoşbte nu aveţi cina familiei? Începeţi acest obicei. Cercetările recente au demonstrat, că , copiii care iau cina cu părinţii sunt mai puţin predispuşi să fumeze, să bea, să consume droguri, să se sinucidă şi să aibă dereglări digestive.

  Alte cercetări au scos la iveală faptul că, copiilor cărora le place să cineze cu părinţii au un vocabular mai dezvoltat, maniere mai bune, o alimentaţie sănătoasă şi o apreciere de sine mai bună.

  Dar în privinţa certurilor la masă? Nu e rău. S-a demostrat că certurile cu adulţii îi fac pe copii să se adapteze mai uşor la viaţă. Este mai bine decât lipsa conflictelor sau a conflictelor frecvente. Certurile sunt opusul minciunii, este metoda de a-i face pe copii să nu mintă.

 4. 4. Comunitatea

  Mulţimea de cercetări în domeniu a relevat faptul că familiile religioase sunt mai fericite. De ce? Pentru că comunităţile religioase le asigură familiilor – prieteni.

  Dar ce îi influenţează pe copii mai mult decât dvs? Cei de o vârstă cu ei. Cercetările au demostrat că anturajul, colectivul are un efect pozitiv. Pe de o parte, presiunea colectivului îi face pe copii să aibă un comportament riscant, iar pe de altă parte – îi face să aibă rezultate mai bune la şcoală, le sporeşte atenţia faţă de părerea profesorilor şi a părinţilor şi a societăţii în general.

  Dar la cei care au demonstrat invulnerabilitate faţă de părerea societăţii, au avut note mai mici. Motivaţia lor de a învăţa a fost mai scăzută, pentru că le era indiferent ce vor crede ceilalţi.

  În plus, copiii nu au nevoie numai de părinţi, fraţi şi surori.

  Cercetările au arătat că prezenţa unui adult în care au încredere copiii ( nu părintele) creşte simţul de protecţie şi mulţumirea de viaţă cu 30 %. Şi dacă ar fi să alegem cine e acest adult, atunci cercetările în masă au demostrat: cel mai bine e ca aceasta să fie bunica. Copiii care petrec mai mult timp cu buneii şi cu bunicele sunt mai predispuşi spre compasiune şi colaborare, mai bine se descurcă la şcoală, mai mult îi frământă viaţa celorlalţi oameni.

  Şi încă ceva …

  Dragostea.

  Nu e suficient pur şi simplu să gestionezi, să protejezi, să întăreşti. Copiii, 47 %, sunt mai predispuşi să se simtă apropiaţi de acei care în mod regulat le demonstrează afecţiunea lor. Ei sunt noua generaţie. Ei au şansa să devină mai buni decât noi. Deci, oferiţi-le această şansă!

  Sursa: http://www.vospitaj.com/blog/4-pravila-roditelejj-kotorye-pomogayut-detyam-dobitsya-uspekha/

Asemănătoare

Login / Sign up