loading...

6 reguli ale vieții pentru a câștiga bunăstare și succes

Există reguli nescrise care îți pot face viața mai frumoasă și te pot ajuta să înțelegi mai bine secretele succesului și ale împlinirii:

 1. 1. Regula Oglinzii. Oamenii din jurul meu sunt oglinda mea. Aceștia reflectă aspectele propriei mele personalități, pe care de cele mai multe ori nu le conștientizez. De exemplu, dacă cineva mă jignește, atunci, în sinea mea, reprezint sursa acestui lucru. Așadar, nu ai pe cine să te superi.

  2. Regula Alegerii. Înțeleg și recunosc că tot ce se întâmplă în viața mea este rezultatul propriilor mele alegeri, bazate pe sentimentele și trăirile mele. Deci, nu trebuie să mă plâng pe nimic. Eu sunt regizorul propriului meu destin.

  3. Regula Responsabilității. Sunt gata să-mi asum responsabilitatea pentru alegerile mele și să mă abțin de la orice justificare – e inutil.

  4. Regula Greșelilor. Îmi recunosc greșelile făcute de opiniile și judecățile mele. Ideea de a avea mereu dreptate, devreme sau târziu, duce la un colaps psihologic. Cine se crede cu adevărat superior lumii, nu vede lumea reală.

  5. Regula Corespunderii. Am exact atâta cât am îndeplinit, nici mai mult, nici mai puțin, fie că este vorba de relații, bani sau carieră. Deci, nu trebuie să am pretenții față de nimeni. Doar atunci când voi schimba atitudinea față de ceea ce se întâmplă – se vor schimba și circumstanțele.

  6. Regula Prezenței – „Aici și Acum”. Trecutul nu mai este, pentru că a plecat. Viitorul nu există, pentru că încă nu a venit. Atașamentul față de trecut provoacă doar deprimare și stres, iar așteptarea viitorului dă naștere sentimentelor de îngrijorare și anxietate. Atât timp cât ești în viață – ești nemuritor. Bucură-te de prezent!

Asemănătoare

Login / Sign up