loading...

7 boli de care te ferește această plantă. O poți găsi în orice grădină și are efecte micraculoase

Remedii naturiste sunt mii și sute în jurul nostru. Practic orice afecțiune are planta sa și, deși, ea nu tratează de sine stătător, împreună cu medicamentele prescrise de medic ele ajută la însănătoșirea mai rapidă și mai ușoară.

Una dintre plantele miraculoase pe care o poți întâlni practic oriunde este păpădia. Atât floarea, cât și frunzele și rădăcinile au anumite proprietăți ce te pot ajuta în diferite situații.

Potrivit unui studiu, rădăcina de păpădie poate ajuta și în cazul unor boli grave precum este leucemia. Cercetările au arătat că aceasta are efect în cazul a 3 tipuri de leucemii, eliminând 95 % de celule infectate timp de 48 de ore.

Oncologul Karolina Hamm, a povestit despre cazul unui pacient în vârstă ce suferea de leucemie mielomonocitară, iar chimioterapia nu i-a fost de ajutor. El a început să întrebuințeze ceai din rădăcină de păpădie și după un timp doctorul a rămas perplex. Starea lui de sănătate s-a îmbunătățit. Pe lângă faptul că păpădia i-a distrus celulele canceroase, ea a contribuit și la refacerea lor.

Însă efectul miraculos al acestei plante nu se termină aici, mai există cel puțin 7 afecțiuni în care ea poate fi de folos.

 1. Anemia

  Floarea de păpădie este bogată în vitamine, fier și proteine. Vitaminele contribuie la formarea eritrocitelor, iar fierul este o parte componentă importantă a hemoglobinei. În acest fel, păpădia este recomandată celor care suferă de anemie.

  Oase slabe

  Datorită conținutului ridicat de calciu, păpădia ajută foarte bine la menținerea unor oase puternice și previne bolile legate de oase ce apar odată cu vârsta.

  Diabetul

  Sucul de păpădie stimulează producerea insulinei în pancreas. Planta mai are și proprietăți diuretice, ceea ce permite excesului de zahăr să fie eliminat în afară prin urină.

  Previne apariția infecțiilor urinare

  Păpădia ajută la evitarea infecțiilor urinare sau în cazul unor probleme de micțiune. De asemenea, ea previne apariția chisturilor ovariene și a problemelor de rinichi.

  Curăță ficatul

  Datorită conținutului ridicat de vitamine, păpădia curăță ficatul și îl determină să funcționeze cum trebuie. Pe lângă aceasta, planta controlează fluxul bilei. Vitamina C micșorează inflamația și previne avansarea bolilor.

  Îmbunătățește digestia

  Păpădia stimulează pofta de mâncare, îmbunătățește procesul de digestie și echilibrează activitatea bacteriilor benefice din stomac.

  Îmbunătățește aspectul pielii

  Laptele de păpădie este folosit pentru tratarea bolilor de piele, provocate de microbi sau ciupercă. Ea are proprietăți bactericide, fungicide și insecticide, de aceea este pe larg utilizată în tratamentul eczemelor și a mâncărimilor.

  Sursa: https://you-journal.ru/archives/68914

Asemănătoare

Login / Sign up