loading...

7 locuri spectaculoase din România pe care trebuie să le vizitezi

Cu siguranţă, ai auzit de multe dintre ele. Poate le-ai şi vizitat sau te gândeşti să le incluzi în planurile tale pentru viitoarea vacanţă. Oricum, toate merită văzute cel puţin o dată-n viaţă! Iată care sunt cele mai impresionante locuri din România.

 1. Cascada Bigăr

  Cascada Bigăr se află pe teritoriul comunei Bozovici din judeţul Caraş-Severin, chiar la marginea Drumului Naţional 57B. Anul trecut, celebra publicaţie Huffington Post scria despre Cascada Bigar din Caras – Severin că este un loc unic în lume, parcă desprins din basmele Disney. Americanii au fost atât de încântaţi de ea, încât i-au dedicat pagini întregi şi au declarat-o una dintre cele mai frumoase cascade de pe planetă.

 2. Statuia lui Decebal

  Statuia lui Decebal de pe Dunăre Chipul regelui dac Decebal este un basorelief înalt de 55 m,aflat pe malul stâncos al Dunării, între localităţile Eşelniţa şi Dubova, în apropiere de oraşul Orşova, România. Basorelieful îl reprezintă pe Decebal, ultimul rege al Daciei şi este sculptat într-o stâncă. Este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa. Omul de afaceri şi istoricul protocronist Iosif Constantin Drăgan a fost cel care a promovat şi finanţat ideea acestei lucrări efectuate în perioada 1994 - 2004.

 3. Lacul Vida

  Lacul Vida sau Lacul cu vârtej (judeţul Bihor) Denumit şi “Minunea ascunsă a Bihorului”, Lacul Vida se deosebeşte prin culoarea aproape ireală apei, dar şi prin faptul că în mijlocul său este amenajat un deversor, care creează impresia unui imens vârtej spectaculos. Lacul Vida este un lac de acumulare, construit în 1967, pentru minele care extrăgeau bauxită, pe cursurile râurilor Vida şi Topliţa, în comuna bihoreană Dobreşti.

 4. Castelul Fermecat

  Castelul Fermecat a fost ridicat în apropierea Podului Suspendat din Parcul Romanescu, la scurt timp după inaugrarea acestuia. În anii comunismului, clădirea a fost transformată în restaurant, iar dupa Revoluţie a funcţionat ca un bar. Construit în stil romantic, Castelul are o suprafaţă de aproape 110 metri pătrati şi a reprezentat cândva un punct de reper pentru craioveni şi turişti. Ruinele Castelului au devenit între timp obiectiv turistic.

 5. Podul lui Dumnezeu

  Podul lui Dumnezeu (judeţul Caraş Severin) Podul natural, traversat de drumul judeţean Baia de Aramă – Drobeta Turnul Severin, este al doilea ca mărime din Europa şi singurul pe care se poate circula. Formaţiunea are 30 de metri lungime, 13 metri lăţime, 22 de metri înălţime şi 9 metri grosime. Iar în apropiere se află două lacuri: Zătonul Mare şi Zătonul Mic.

 6. Tunelul Iubirii

  Tunelul Iubirii "Tunelul Iubirii", situat pe calea ferată Caransebeş - Băuţar, între localităţile Obreja şi Glimboca, a fost descoperit întâmplător de doi fotografi amatori.

 7. Grădina Zmeilor

  Grădina Zmeilor Grădina Zmeilor este o arie protejată de interes naţional ce corespunde categoriei a III-a IUCN (rezervaţie naturală de tip geologic şi peisagistic), situată în judeţul Sălaj, pe teritoriul administrativ al comunei Bălan.

Asemănătoare

Login / Sign up