loading...

7 trucuri importante pentru a citi limbajul trupului

Limbajul trupului ofera o cantitate uimitoare de informatii despre ce gandesc ceilalti. Important este doar sa stim sa observam aceste mici trucuri. Iata despre ce vorbim:

 1. 1. Bratele si picioarele incrucisate semnaleaza rezistenta la ideile tale

  Bratele si picioarele incrucisate reprezinta bariere fizice care sugereaza ca cealalta persoana nu este deschisa la ceea ce spui. Chiar daca zambeste si se angajeaza intr-o conversatie placuta, limbajul corpului spune o cu totul alta poveste. Psihologic vorbind, picioarele sau bratele incrucisate semnaleaza faptul ca o persoana este blocata mental, emotional si fizic cu privire la ce se intampla in fata lor.

 2. 2. Zambetele reale sunt observate in privire

  Cand vine vorba de zambete, gura poate minti, insa ochii nu pot. Zambetele originale ajung pana la ochi, incretind pielea din zona exterioara a ochilor. Oamenii zambesc adesea pentru a ascunde ceea ce gandesc si simt cu adevarat, asa ca data viitoare cand vrei sa stii daca zambetul unei persoane este autentic, cauta micile riduri pe care le face in colturile ochilor. Daca nu sunt acolo, zambetul ascunde ceva.

 3. 3. Copierea limbajului trupului tau este un lucru bun

  Ai observat cum cineva incearca sa iti copieze limbajul trupului? Poate ca isi incruciseaza picioarele dupa ce si tu faci asta... sau isi inclina capul in acelasi mod ca si tine atunci cand vorbesti. Acesta este de fapt un semn foarte bun. Oglindirea limbajului corpului este un lucru pe care il facem inconstient cand simtim o legatura cu cealalta persoana. Este un semn ca discutia merge bine si ca cealalta parte este receptiva la mesajul tau.

 4. 4. Postura spune o poveste

  Ai observat vreodata cum cand o persoana intra in camera imediat pare sa detina controlul? Acest efect este in mare parte legat de limbajul corpului si adesea include o postura frumoasa, gesturi facute cu palmele orientate in jos si gesturi deschise/expansive. Creierul este conectat la retea pentru a echivala puterea cu cantitatea de spatiu pe care o ocupa oamenii.

 5. 5. Sprancenele ridicate semnaleaza disconfort

  Exista trei emotii principale care ne fac sa ridicam sprancenele: surpriza, ingrijorarea si frica. In cazul in care o persoana cu care porti o conversatie ridica sprancenele, iar subiectul nu este unul care ar cauza in moc logic surpriza, ingrijorarea sau frica, se intampla si alte lucruri.

 6. 6. Datul din cap in mod exagerat semnaleaza anxietate

  Atunci cand ii spui cuiva ceva si da din cap in mod excesiv, inseamna ca acea persoana este ingrjorata cu privire la ce crezi despre ea. Sau crede ca te indoiesti de capacitatea sa de a iti urma instructiunile.

 7. 7. Maxilarul inclestat semnaleaza stresul

  Maxilarul inclestat sau o frunte "creata" sunt semne de stres. Indiferent de ce spune persoana cu care discuti, acestea sunt semne de disconfort.
  Sursa:https://www.kudika.ro/articol/good-vibes/49533/7-trucuri-importante-pentru-a-citi-limbajul-trupului/pagina-2.html

Login / Sign up