loading...

9 animale, de la care putem învăța ce este devotamentul și dragostea

Noi ne-am obișnuit să credem că etalonul devotamentului și al abnegației față de persoana iubită este omul. Însă se pare că și printre animale există romantici și monogami, care propriu-zis respectă jurământul „să fim împreună și la tristețe, și la fericire, până moartea ne va despărți.”

 1. Pinguinii

  Chiar dacă locuiesc în condițiile aspre din Antarctica, aceste păsări păstrează căldura în inimele lor. Ele se împerechează pe perioade lungi de timp. Mama și tatăl clocesc ouăle și își hrănesc puii pe rând.

 2. Lebedele albe

  Lebedele sunt fidele pe parcursul întregii vieți. Viața lor familială este caracterizată de următoarele calități: prietenie, grijă reciprocă și compasiune.

 3. Vulturii

  Aparent, vulturul a fost ales ca simbol al sigiliului național al SUA din cauza naturii sale monogame

 4. Gibonii

  Pe lângă faptul că uniunile acestor animale sunt neobișnuit de puternice, ele au și drepturi egale în relații.

 5. Albatroșii

  Secretul relațiilor strânse ale albatroșilor se ascunde în călătoriile frecvente ale soțului și în ritualul dansurilor neînțelese, dar drăgăstoase ale soției

 6. Lupii

  Lupul se comportă foarte tandru cu lupoaica sa. Ei pot fi despărțiți doar de moarte.

 7. Castorii

  Rolul principal în familia lor îl deține femela. De aceea, secretul relației îndelungate și fericite a acestui cuplu este interminabila înțelepciune feminină.

 8. Turturelele

  În multe opere literare turturelele apar ca perechi. De aceea, treptat ele au devenit simbolul iubirii și al loialității. Aceste păsări l-au inspirat pe Shakespeare să scrie poezia „Phoenixul şi turturica”.

 9. Vulpile

  Dacă vulpea moare, vulpoiul niciodată nu-și mai caută pereche și trăiește pe tot parcursul vieții ca „burlac”

  sursa: perfectmedia.tv

Asemănătoare

Login / Sign up