loading...

9 reguli de căutare a informațiilor în Google, despre care nu știu 96% dintre utilizatori

Internetul a devenit o normalitate chiar și pentru copii, iar Google este unul dintre cei mai cunoscuți ajutori în căutarea informației necesare. Deseori se întâmplă că introducând în sistemul de căutare un cuvânt sau o frază, ne ciocnim de faptul că trebuie să pierdem timpul nostru prețios pentru a căuta printre zeci de site-uri de care nu avem nevoie. Totul din cauza faptului că nu știm despre existența unor reguli de căutare, care ne pot simplifica existența.

 1. 1. Cum să cauți o informație concretă sau forma unui cuvânt.

  Cu ajutorul operatorului ””. Introduceți fraza sau cuvântul în ghilimele și Google va căuta site-urile unde este exact această frază.

  Exemplu:
  [«eu scriu pentru voi»]

  2. Cum să găsești un citat în care este omis un cuvânt

  Ai uitat un cuvânt dintr-un citat? Ia citatul în ghilimele, iar în loc de cuvântul omis, pune o steluță *. Citatul va fi găsit împreună cu cuvântul omis.


  3.Cum să găsești un cuvânt dintr-un șir.

  Enumeră toate variantele potrivite, printr-un slash vertical: |. Google va căuta documente cu oricare din aceste cuvinte.

  4. Cum să găsești un cuvânt dintr-o propoziție.

  Utilizează operatorul cu frumosul nume ”ampersand” – &. Dacă vei uni cuvintele cu ampersandul, Google va găsi documentele, unde aceste cuvinte stau în aceeași propoziție.

  5. Cum să găsești un document care să conțină un anumit cuvânt.

  Pune înainte de cuvântul necesar plus, fără a-l separa de cuvânt. În căutare poți introduce câteva cuvinte.

  6.Cum să excluzi un cuvânt din căutare

  Pune minus înainte de acel cuvânt, pe care nu vrei să-l vezi în rezultate. Așa poți exclude chiar și câteva cuvinte.

  7. Cum să cauți pe un anumit site

  Pentru asta este operator site. El permite să indici la căutare site-ul de care ai nevoie. E neapărat să pui după site două puncte.

  8. Cum să cauți documente de un anumit tip:

  Ai nevoie de operatorul mime. Pune la căutare mime, două puncte, și apoi tipul documentului de care ai nevoie. De exemplu, pdf dau doc.

  9. Cum să cauți pe site-uri într-o anumită limbă

  Cu ajutorul operatorului lang. După lang trebuie să pui două puncte și să scrii în care limbă ai nevoie să fie documentele. Dacă este limba rusă, trebuie să indici ru, dacă e ucraineană – uk. Engleză – en, franceză – fr.

Asemănătoare

Login / Sign up