loading...

Acordă acestor acţiuni doar 5 minute în zi şi vezi efectele benefice asupra organismului tău

Citește mai jos ce benefici uimitoare au asupra organismului tău aceste acțiuni!

 1. 1.Nu urca, dar coboară scările!

  În diverse surse de informaţie se recomandă să renunţi mersul cu liftul, dar să urci scările. Însă oamenii nu prea ţin cont de aceste sfaturi, mai ales că urcatul scărilor este o acţiune plictistoare, durează mult şi e destul de obositoare. Dar puţini ştiu că a coborî scările este aproape la fel de folositor ca şi a urca scările. Şi este mult ma uşor şi mai vesel.

 2. 2.Scrie alfabetul cu pixul strâns între dinţi!

  De când omul a început a petrece mai mult timp în faţa calculatorului, are şi dureri mai mari în regiunea gâtului. Periodic simte dureri de muşchi ai spatelui sau pocnituri ale gâtului, când întoarce spatele. Ca să-ţi ajuţi gâtul, fă în fiecare zi următoarele: ia un pix, bagă-l în gură, strânge-l între dinţi şi scrie alfabetul de la A la Z. Fii convins că regiunea cervicală a coloanei vertebrale va avea doar de câştigat din asta.

 3. 3.Clăteşte-ţi gura cu apă sărată!

  Cumpără sare de mare granulată sau sub formă de praf. Dizolvă o lingură de sare înntr-un pahar de apă călduţă şi clăteşte-ţi gura zilnic, dimineaţa sau seara. Dinţii, amigdalele şi mucoasele nazale vor radia de bucurie: caria, angina şi infecţiile respiratorii acute vor sta departe de tine.

 4. 4.Sprijină-te de perete cu spatele, încercând să-ţi lipeşti şi umerii de el!

  Acum, păstrând această poziţie, îndepărtează-te de perete, ia o carte de dimensiuni medii şi puneţi-o pe cap. Încearcă să faci cel puţin 10 genuflexiuni. Acest exerciţiu simplu aduce beneficii considerabile posturii tale, atât de importante pentru funcţionarea bună a coloanei vertebrale.

 5. 5.Alimentează-te prin întermediul porilor pielii!

  Probabil te-ai obişnuit cu faptul că trebuie să te alimentezi exclusiv cu ajutorul gurii. Dar şi pielea ta e în stare să înghită destul de multe. Mai bine-spus, ea este acoperită de miliarde de guri mici care înghit totul din mediul ambiant. Dacă înainte de a face duş îţi vei unge faţa cu miere şi o vei lăsa 3-4 minute să se absoarbă, atunci porii din pielea ta vor înghiţi o doză mare de vitamine şi microelemente, pe care, de obicei, nu le pot absorbi din parte. Digestia este un proces tradiţional, dar nu întotdeauna cel mai efectiv în vederea asimilării multor substanţe necesare organismului tău.

 6. 6.Mănâncă un morcov, un măr sau un cotor de varză în stare crudă!

  Nici nu-ţi imaginezi câţi oameni suferă de hemoroizi la 30 de ani. În ţările dezvoltate minimum 40%. Dar fibrele vegetale care se conţin în frucţe, legume, cereale şi pâine integrală te vor ajuta să stai departe de această problemă.

 7. 7.Bea suc de lămâie!

  Microbicidul este o crimă împotriva microbilor găzduiţi de organismul tău. Dar nu-ţi fă griji, majoritatea sunt patogeni şi nu merită o altă soartă. Ca să organizezi un omor în masă a microbilor, este suficient să adaugi într-un paghar de apă sucul stors de la o lămâie şi să bei lichidul obţinut. Nu-ţi voi accentua despre vitamina C care se conţine aici, dar despre proprietatea sucului de lămâie de a distruge microbii şi de a întări imunitatea. O singură contraindicaţie: dacă te vrei să devii tată, abţine-te de la această băutură. După datele Universităţii din Melbourne, sucul de lămâie scade concentraţia spematozoizilor activi.

 8. 8.Administrează regulat cărbune activ!

  Dacă faci abuz de alcool, atunci o dată în săptămână (şi în cazul mahmurelilor) bea 6-7 pastile de cărbune activ. Cărbunele este un adsorbant extraordinar şi elimină din tractul digestiv toate substanţele toxice, care, în alcool, se conţin din abundenţă. De asemenea, cărbunele activ înlătură efectele otrăvirii cu metale grele, otrăvurile de origine vegetală şi toxinele produse de diferite bacterii. Însă nu e recomandat să utilizezi prea des aceste pastile, deoarece ele absorb nu doar substanţele dăunătoare, dar şi cele necesare organismului tău.

 9. 9.Înainte de somn, udă-ţi picioarele până la genunchi cu apă rece!

  E suficient un singur minut. În primul rând, vei adormi mai repede şi vei avea un somn mai profund decât de obicei. În al doilea rând, vei acorda atenţia necesară venelor membrelor inferioare. În al treilea rând, îţi vei căli organismul.

 10. 10.Închide ochii!

  Cel mai bun repaus pentru ochi este să le oferi posibilitatea de a nu vedea nimic. Ni-mic! Dar, pleoapele noastre sunt prea subţiri şi nu pot servi drept draperii pentru ochi. Cel mai rău este că şi creierul nu le dă răgaz ochilor, deoarece chiar şi în întuneric ochii caută să găsească puncte, linii. Totuşi, poţi încerca să le dai şi lor câteva clipe de odihnă. Pentru asta trebuie să închizi ochii şi să lipeşti mâna de frunte astfel încât să-ţi acopere ochii, dar să nu se lipească de pleoape. Aşteaptă până dispar toate punctele, liniile şi închipuie-ţi că admiri o bucată de catifea neagră, mai neagră decât întunericul propriu-zis. Astfel, ochii au şansa de a se odihni.

  Sursa: http://eustiu.com/acorda-acestor-actiuni-doar-5-minute-zi-si-vezi-efectele-benefice-asupra-organismului-tau/

Asemănătoare

Login / Sign up