loading...

APLICĂ aceste 15 sfaturi simple de alimentație, ca să trăiești peste 100 de ani!

La cei peste 100 de ani ai săi, ea învăța oamenii cum să se alimenteze corect!

 1. Evghenia Peterson, cunoscută în întreaga lume ca Indra Devi, a devenit Prima Doamnă Yoga, care a promovat yoga nu numai în Europa și America, dar și în fosta Uniune Sovietică.

  În timpul îndelungatei sale vieți, Evghenia Peterson, și-a schimbat de mai multe ori, în mod radical, stilul de viață – de la doamnă de societate la cea de mentor spiritual. A călătorit în întreaga lume, iar printre apropiații ei erau vedete de la Hollywood, filozofi indieni și lideri sovietici de partid.

  Ea a devenit primul european care a predat yoga hindușilori înșiși. După moartea soțului său, Indra Devi s-a stabilit în Statele Unite în 1947, unde a deschis un studio de yoga în California care a devenit popular printre vedetele de la Hollywood.

  Printre elevii ei erau Marilyn Monroe, Greta Garbo, Rita Hayworth, Gloria Swanson și alți actori de la Hollywoodul anilor 1940. Cărțile Indrei Devi au devenit un bestseller-uri în Statele Unite ale Americii.

  Presa americană a numit-o”Prima Doamna de yoga”. După vizita în 1960 în Uniunea Sovietică, unde s-a întâlnit cu Kosîghin, Gromâko, Mikoian și cu alți nomenclaturiști sovietici, jurnaliștii occidentali au numit-o “femeia care a introdus yoga la Kremlin”.

  Despre regimul său alimentar Indra Devi spunea următoarele: ”În casa noastră nu vei vedea nimic conservat, sigilat, albit sau rafinat. Făina din boabe integrale a substitut făina albă; orezul maro (natural) – orezul lustruit alb; mierea – zahărul alb pe masă și în bucătărie, încercăm să nu folosim nici zahărul brun.

  Cacao și ciocolata nu sunt prezente în alimentația noastră. Personal, sunt indiferentă față de deserturi. De obicei beau cafea din cicoare cu lapte crud de capră sau lapte din soia, ceai din plante, lapte bătut, sucuri de legume și fructe proaspete, apă proaspătă, cu lămâie sau fără.

  Lămâia o folosim în loc de oțet. Noi mâncăm tot felul de legume de sezon, combinate cu ierburi proaspete și uscate, ceapă și usturoi. ”

  Am urmărit recuperarea incredibilă a persoanelor care au început să practice yoga, modificându-și, în același timp, dieta. Sunt una dintre ele.”

 2. Iată câteva reguli alimentare de bază ale Indrei Devi:

  1. Nu bea apă cu gheață, în special înainte de masă, deoarece dereglează circulația naturală a sucurilor gastrice și împiedică digestia.

  2. Bea un pahar cu apă proaspătă, curată, la temperatura camerei, în fiecare dimineață pe stomacul gol și seara înainte de culcare.

  3. Bea câte 5 – 8 pahare de apă pe zi.

  4. Nu bea apă în timpul mesei, dar o jumătate de oră înainte sau 2-3 ore după mâncare, astfel încât să nu perturbe procesul digestiv prin diluarea sucului gastric.

  5. Este mai util să mănânci fructe decât suc de fructe.

  6. Alcoolul, ceaiul, cafeaua, cacao și ciocolata nu sunt recomandate, deoarece cafeina și teobromina sunt ca dopingul.

  7. Lapte – este aliment, nu lichid. Ar trebui să fie băut cu înghițituri mici, în caz contrar poate produce indigestie.

  8. Organismul nu se hrănește cu alimentele pe care le consumăm, ci numai cu cele pe care le poate asimila.

  9. Alege cu atenție cele mai potrivite produse alimentare. Fă-o la fel de minuţios cum ai alege o rochie, o pălărie sau o cravată.

  10. Evită toate alimentele “fără viață”: alimente conservate, orez lustruit, făină albă, zahăr rafinat. Mănâncă orez brun, făină de cereale integrale, zahăr brun sau miere. Nu te apropia de dulciuri, produse de patiserie și oțet.

  11. Mestecă cu grijă produsele alimentare, în special pe cele bogate în amidon.

  12. Legumele trebuie fierte într-o cantitate mică de apă şi la foc mic, iar mai bine în gene fără apă în recipiente speciale.

  13. Evită alimentele prăjite și grase, deoarece se absorb mult mai lent chiar decât grăsimea.

  14. Orice aliment bogat în grăsimi de origine animală este periculos. Un procent ridicat de grăsimi și un procent redus de proteine împiedică enzimele.

  15. De fiecare dată când încălzim produsele alimentare care conțin grăsimi (inclusiv uleiuri), le facem tot mai necomestibile.

  În unul din interviurile sale la vârsta de 93 de ani, Indra Devi spunea: ”De mulți ani sunt vegetariană. Mănânc o dată, uneori, de două ori pe zi. După trezire beau 200 de ml de apă cu lămâie. La micul dejun – o cană cu lapte de soia sau cafea din cereale. Beau multă apă, consum fructe proaspete de sezon și beau sucuri de legume. Înainte de a merge la culcare – un pahar cu apă”.

  Sursa: http://eustiu.com/aplica-aceste-15-sfaturi-simple-de-alimentatie-ca-sa-traiesti-peste-100-de-ani/

Asemănătoare

Login / Sign up