loading...

Cat de mult poti iubi pe cineva?

Te văd cum tremuri atunci când mă priveşti… Te simt că vrei să-mi intri pe sub piele. Realizez că ai nevoie de atingerea mea pentru a te simţi împlinită măcar pentru o noapte!

Ai acea privire flămândă care mă soarbe, aşa cum o pasăre soarbe cu nesaţ roua dimineţii de pe frunzele care stau mărturie setei nestăpânite…!

Ştiu că ai putea lăsa în urmă totul doar pentru a mă urma. Ştiu că ţi-ar fi indiferent dacă vei trăi o viaţă mai bună sau nu, atâta timp cât aş putea să fiu lângă tine. Şi chiar dacă îţi este frică să recunoşti, ştii că nu voi putea să-ţi ofer asta! Nu că nu mi-aş dori, dar natura mea este libertatea.

Şi atunci speri că într-o zi mă vei schimba, dar nu realizezi că dacă ai face asta, nu mă vei mai putea iubi. Cum ai putea să iubeşti un bărbat închis într-o cutie? Cutia îl va strânge tot mai tare pe zi ce trece iar el va fi tot mai nefericit. Nu cred că ai putea să iubeşti un om nefericit…!

Însă dacă te-aş iubi mai mult decât aş iubi propria-mi libertate, atunci voi capitula, dar nu te gândi că ai putea câştiga! Voi capitula în faţa iubirii, nu în faţa ta! Poate exista un sentiment mai nobil în această viaţă? Deci nu încerca să mă schimbi, că vom deveni amândoi nefericiţi!

Şi atunci ce îţi poate rămâne? Să mă priveşti, să mă atingi, să speri că într-o zi te voi iubi aşa cum îţi doreşti. Sau să renunţi pur şi simplu la prezenţa mea care îţi face sângele să curgă mai repede şi îţi face inima să-ţi sară din piept…!

Dacă nu mai întâlneşti un bărbat care te poate face să te simţi atât de vie? E mai bine să nu mai simţi toată viaţa nimic sau să iei doar ce ţi se oferă?

Degeaba te superi că ai făcut atâtea şcoli la care ai fost mereu activă şi ai câştigat multe diplome, dar totuşi nimeni nu te-a învăţat cât de mult doare lipsa iubirii atunci când ai cunoscut ce delicii îţi poate oferi aceasta. Suferi exact ca un orb care nu s-a născut aşa şi cândva a cunoscut lumina. Şi te întrebi dacă nu era mai bine să te naşti oarbă….!

Vrei să îmi spui atât de multe, dar nu simţi că eu te înţeleg înainte ca în tine să se nască vreo întrebare; Şi nu pentru că sunt mai presus de tine, dar am suferit şi eu aşa cum ai suferit tu şi deodată am înţeles: încearcă să iubeşti fără să posezi. Posesivitatea răneşte demnitatea celui pe care vrei să-l domini. Învaţă să iubeşti o fiinţă, nu un obiect!

Şi dacă mă întrebi pe mine, eu sunt sigur că e mai bine să iubeşti cu adevarat chiar şi o lună decât să trăieşti o viaţă întreagă în singurătate…!

Autor: Adrian Cutinov

Sursa: desprerealitate.ro

Tags

Iubire

Asemănătoare

Login / Sign up