loading...

Cele mai bune condimente pentru sănătatea ta

Pentru mulți dintre noi, o alimentație sănătoasă poate fi o provocare.Dar, știm că unele condimente cum ar fi sarea, zahărul, untul nu sunt neapărat bune pentru organismul nostru, dar trebuie să recunoaștem,că le folosim pentru a face mâncarea cât mai gustoasă.
Gust și valoarea nutritivă? Acum vom vorbi despre asta.Iată în continuare care sunt cele mai sănătoase plante aromatice.

 1. Ghimbir

  Un ingredient de bază prețuit în bucătăria asiatică și indiană, ghimbirul este folosit de asemenea în scopuri medicinale de secole întregi.Poate fi folosit în absolut toate tipurile de preparate, de la sosuri, supe și feluri principale, până la deserturi și băuturi.
  Consumat ca atare, ghimbirul desfundă nasul, vindecă durerile de cap și tratează febra.

 2. Turmeric

  Chiar dacă este cunoscut de secole,la noi turmericul a câștigat destul de târziu un pic de popularitate în ultimii ani. Are câteva proprietăți uimitoare cum ar fi distruge cancerul,reduce nivelul inflamațiilor din organism,previne și boala Alzheimer.

 3. Scorţişoară

  Scortisoara nu numai că ne încântă papilele, dar are si un rol important în sănătatea noastră. Este extrasă din scoarţa unui copac şi are puternice efecte anti-bacteriene.Fiind unul din alimentele cele mai bogate în antioxidanți ne menține tinerețea și combate stresul.

 4. Pudră de chili

  Pudra de chilli este folosită atât în diete,cât și în medicină de foarte mult timp.Are proprietăți miraculoase pentru sănătatea noastră,deoarece conține vitamina C și A,stimuleaza circulația sângelui și are efect antibacterian.

 5. Oregano

  Oregano este o altă plantă miraculoasă, cu numeroase beneficii pentru sănătate. Oregano este o plantă minunată, atât pentru utilizarea sa terapeutică cât și pentru a fi folosită în bucătărie ca și condiment.Are proprietăţi antioxidante, este un puternic antibiotic și antifungic natural.

 6. Usturoi

  Usturoiul conține un aminoacid numit alicină care ajută la scăderea colesterolului şi reduc tensiunea arterială.Are un puternic efect anti-bacterial şi luptă împotriva viruşilor care duc la apariţia gripei sau a altor infecţii.Consumul de usturoi poate ajuta și la prevenirea bolilor arteriale.

 7. Rozmarin

  Rozmarinul este cunoscut ca fiind condimentul pentru tinereţe fără bătrâneţe.Este un remediu testat în afecţiunile cardio-vasculare, ale sistemului nervos, combate cu succes durerile cauzate de reumatism şi artrită.

Asemănătoare

Login / Sign up