loading...

Cele mai neobișnuite poduri ale lumii

Podul trebuie să îndeplinească atât o funcție standard – să faciliteze traversarea oamenilor în locurile unde deplasarea este dificilă (ape, munți, drumuri), cât și o funcție estetică – să fie un monument de artă pentru oraș.

Orașul cu cele mai multe poduri, de fapt, nu este Veneția (după cum gândește majoritatea oamenilor), ci Hamburg. În Hamburg există mai mult de 2300 de poduri. Practic de 6 ori mai mult decât în Sankt Peterburg, unde sunt doar 400 de poduri. Arhitecții, designerii și inginerii sunt responsabili de crearea unei construcții trainice, remarcabile și irepetabile.

Cele mai inovative și expresive poduri sunt încadrate în cartea recordurilor Guinness. Cele mai remarcabile poduri devin un punct de admirație a turiștilor și o mândrie a localnicilor, și desigur un loc deosebit pentru îndrăgitele foto-sesiuni contemporane.

Iată cele mai grozave poduri, care merită să fie văzute cel puțin o dată de către fiecare om:

 1. Podul din Nepal

 2. Podul lui Moise din Olanda

 3. Podul suspendat de baloane cu aer. Denumit ”podul maimuțelor”, oamenii nu pot păși pe el, căci este doar o instalație artistică.

 4. Podul deasupra norilor. ”Millau Viaduct” (Franța) lungimea 2460 m, înălțimea maximă 341 m.

 5. Podul havuz ”Bango Bridge” (orașul Seul), lungimea 1140 m. Pod+havuz color+muzică=minune înregistrată în cartea recordurilor Guinness

 6. Podul spre nicăieri din Norvegia

 7. Pod mobil automatizat ”Slauerhoff” (Leeuwarden)

 8. Podul ceresc ”Langkawi Sky Bridge” din Malaezia

 9. Podul pliabil ”Rolling Bridge” din Londra

 10. Podul de apă din Germania. Cel mai mare pod de apă din Europa, lungimea 918 m

  Sursa: https://www.adme.ru/tvorchestvo-dizajn/neobychnye-mosty-332405/

Asemănătoare

Login / Sign up