loading...

Cum poti deosebi “iubirea adevarata” de “pasiunea trecatoare”?

Cum recunosti daca-i dragoste sau doar pasiune trecatoare?

1. Pasiune: preocupare pentru satisfacerea propriilor nevoi si interese; verbe caracteristice: “a lua”, “a primi” ; pasiunea fara iubire se asociaza cu ideea urmaririi propriului interes.

Iubire: vrei sa imparti totul cu celalalt; esti atent la nevoile lui, la dorintele si aspiratiile lui; verbe caracteristice: “a da”, “a darui”; iubirea se asociaza cu aprecierea de sine si de celalalt, responsabilitate si fidelitate.

2. Pasiune: idila incepe brusc, iar relatia are durata scurta (cel mult cateva luni); odata ce dorintele sunt satisfacute, atractia se tempereaza si dispare.

Iubire: idila incepe lent si da timp suficient sentimentelor sa se formeze; relatia este una de durata.

3. Pasiune: Esti profund atras de infatisarea persoanei, esti interesat mai ales de aspectul ei exterior.

Iubire: Esti atras de cealalta persoana in intregul ei, dar mai ales de personalitatea si calitatile ei sufletesti.

4. Pasiune: Esti nerealist, persoana cealalta iti pare perfecta si ii minimalizezi defectele, chiar pe cele grave.

Iubire: Il vezi pe celalalt in mod realist, cu calitati si defecte, si il iubesti in ciuda defectelor pe care le are

5. Pasiune: Conflicte dese, dar niciodata rezolvate pe deplin; problema persista si se adanceste.

Iubire: Neintelegerile se rezolva prin comunicare; exista interesul de a cunoaste punctul de vedere al celuilalt si a tine cont si de parerea lui.

6. Pasiune: Sexualitatea joaca un rol major, este polul principal al relatiei.

Iubire: Sexualitatea este importanta, dar nu este singurul pol al relatiei; simti ca esti pe aceeasi lungime de unda cu celalalt si pe planul ideilor, sentimentelor; impartasiti acelasi sistem de valori; va simtiti bine unul cu celalalt si cand faceti alte lucruri in afara de sex.

7. Pasiune: Lipsa de respect fata de celalalt (nu iti pasa daca il pui intr-o postura stanjenitoare in raport cu tine sau cu cei din jur); nu manifesti destula deschidere fata de problemele lui, cel mai adesea le ignori.

Iubire: Respect si consideratie pentru celalalt.

8. Pasiunea: Iti da un sentiment de insecuritate, instabilitate si neincredere; te temi ca lucrurile pot lua repede o intorsatura neasteptata; celalalt iti apare imprevizibil, capricios; simti ca nu ai niciun control asupra relatiei.

Iubirea: Iti da sentimentul de siguranta, stabilitate, te simti protejat, increzator; controlul relatiei depinde de amandoi, dar simti ca si tu joci un rol major.

9. Pasiune: Cand e vorba sa iei o decizie, te gandesti in primul rand la tine, la propriul confort fizic, psihic si sufletesc.

Iubire: Cand iei o decizie te gandesti in primul rand la binele celuilalt si esti capabil sa renunti si sa te sacrifici.

10. Pasiune: Atunci cand oferi ceva celuilalt, pui conditii, negociezi.

Iubire: Dai din preaplinul inimii tale, fara conditii, fara a gandi in prealabil ce primesti in schimb.
Sursa: mayra.ro

Asemănătoare

Login / Sign up