loading...

Daca iubesti cu sufletul, viata te va recompensa

De mult, tare de mult, o fata citea o carte imprumutata de la bibiloteca. Nu era tv, net pe atunci. Impresionata de poveste, pe ultima pagina a cartii si-a scris succint impresia, apoi a lasat adresa si numele sau, pentru ca cei care, dupa ce citesc, daca simt la fel, sa poata sa-i scrie.

O vreme nu a primit nimic. Dar intr-o zi, a sosit un plic de la un barbat. Incet s-au imprietenit, si desi erau din acelasi mare oras nu se cunosteau si nu se grabeau sa o faca. Pana a venit razboiul. El a plecat, dar au continuat sa-si scrie si sa se cunoasca din ce in ce mai mult. Razboiul mondial s-a incheiat si el s-a intors acasa.

Corespondenta a continuat o vreme, pana intr-o zi cand el, plin de emotie i-a cerut fetei sa se intalneasca intr-un loc anumit, pe o strada aglomerata, avand fiecare un semn de recunoastere. El un ziar in buzunar si ea o garoafa alba in mana. Plin de griji, el a venit cu o ora inainte de intalnirea stabilita.

S-a asezat intr-un loc special de unde sa poata vedea totul. La ora stabilita, in locul stabilit, cu o garoafa alba in mana a venit o femeie cam modesta, cam putin educata si cam uratica, pe langa ca nu prea mai era tanara. Statea cu floarea in mana si privea absenta peste capetele tuturor. In el s-a frant ceva.

Visul lui, imaginea lui, creata dupa cativa ani de corespondenta palea si se intuneca. Ar fi vrut sa plece fara sa spuna nimic. Totusi, s-a gandit ca femeia cu care vorbise atata vreme prin scrisori merita macar un salut si o vorba buna. S-a apropiat de femeia care astepta si cand sa deschida gura, ea l-a oprit. „Tinere, i-a spus, eu nu sunt cea pe care o astepti tu. Fata aceea este aici, in librarie.

A venit de o ora, m-a rugat sa stau in locul ei ca sa vada daca nu s-a inselat in privinta caracterului tau. Dar esti un om de onoare, iar ea te asteapta inauntru citind aceeasi carte pe care ati citit-o candva amandoi.

sursa: lumealuioliver.ro

Asemănătoare

Login / Sign up