loading...

Efectul bumerangului in relatii

Se spune ca ai nevoie de o clipa pentru pentru a gasi o persoana speciala, o ora pentru a o aprecia, o zi pentru a o iubi si o viata intreaga pentru a o uita. E normal sa iesi din viata cuiva, daca simti ca nu mai faci parte din ea.

Pentru o relatie sanatoasa, este important sa ne pese de sentimentele celuilalt, sa ramanem calmi in situatii explozive si mai degraba modesti si echilibrati decat intr-o lupta continua pentru putere. O relatie inseamna parteneriat, inseamna admiratie, atractie si atentie reciproca. Cand toate astea au disparut, a disparut si relatia. Raman doar amintirile…

Ce e o amintire? Nu e nimic! Nu o poti vedea, nu o poti auzi, nu o poti atinge si totusi e atat de mare incat n-ai puterea de a odistruge sau de a o uita. Unele sunt frumoase si iti umplu sufletul de bucurie, inchizi ochii si vrei sa le retraiesti, altele sunt dureros de triste, incerci sa le tii departe de tine si inca mai lupti cu trairile de atunci.

Viata merita traita cu entuziasm pana la capat indiferent de ceea ce ne ofera, deoarece este o minune, un dar frumos, o calatorie in care putem aduna in suflet clipe nepretuite. Cred cu sinceritate ca o singura data in viata intalnesti o persoana care sa-ti dea peste cap intreaga existenta si alaturi de care sa se invarta lumea ta din acel moment mai departe… Ii spui lucruri pe care nu le-ai mai spus nimanui, ii impartasesti deceptiile tale, visele, sperantele…

Fiecare dintre noi trebuie sa inteleaga ca pana si in dragoste exista responsabilitati si pana si in dragoste exista efectul bumerangului: ceea ce esti, ai…, ceeea ce oferi, primesti.

Doi oameni care se iubesc cu adevarat stiu ce inseamna grija si implicarea ei, stiu ca se afla in aceeasi echipa si nu au motive sa lupte unul impotriva celuilalt. Acolo unde exista competitie in cuplu, nu exista iubire! Un om care nu este acolo cand celalat are nevoie spune degeaba: TE IUBESC!

Autor: Antoniu Carmen

Asemănătoare

Login / Sign up