loading...

FAPT DEMONSTRAT: aforismele îţi influenţează pozitiv viaţa

Conform articolului de dicţionar, aforismul este o “Formulare concisă şi expresivă a unei constatări cu valoare de adevăr general privitoare la existenţa umană”. Altfel spus, sunt cuvintele spuse de cineva mai mult timp în urmă, dar care îşi păstrază actualiatea. Ele se transmit din generaţie în generaţie, sunt adunate în anumite culegeri, ghiduri, scriitorii apelează deseori la ele în operele artistice. Sunt utilizate şi de vorbitorii de rând în viaţa cotidiană, adăugând mesajelor transmise de ei expresivitate, originalitate.

  1. Citând anumite aforisme, vorbitorul, vrând-nevrând, simte acele trăiri şi emoţii pe care le-a simţit şi autorul atunci când a emis judecăţile în cauză. Reproducerea unei fraze îţi oferă şansa de a te scufunda în trecut, în epoca în care a trăit, a iubit şi a suferit autorul, de a te familiariza cu ideile, gândurile, şi emoţiile acelora care au fost contemporanii lui. În trecut oamenii erau destul de curajoşi încât să-şi exprime sincer sentimentele, să protesteze împotriva celor de la putere, să facă declaraţii îndrăzneţe. Multi dintre ei au fost condamnaţi la moarte, dar nu au renunţat la ideile lor, lăsând moştenire urmaşilor un tezaur foarte valoros, anume cugetările lor pline de tâlc.

  2. Citatele emise de predecesorii noştri nu se vor şterge din memorie niciodată, deoarece ele ne ajută să ne isprăvim mai uşor cu problemele legate de viaţă. Apelând la ele, putem să-i susţinem pe cei dragi, să le insuflăm încredere în forţele lor, să-i sustragem de la diferite neplăceri şi gânduri rele. În fine, aforismele ne influenţează pozitiv viaţa, deoarece ne pun în situaţia de a gândi, medita, judeca.

    Sursa: http://eustiu.com/fapt-demonstrat-aforismele-iti-influenteaza-viata-pozitiv/

Asemănătoare

Login / Sign up