loading...

Femeie, tu ești o poezie! Nu permite nimănui să îți încurce versurile!

Unii bărbați ți-au încălecat catrenul. Alții, s-au împiedicat de prima rima purtată în părul tău moale. Te-ai lăsat cântată în versuri numai în nopțile în care luna făcea pace cu obrajii tăi. Diminețile erau înghețate. Precum mâinile lui ce au uitat să țină o carte în mână. Ai fost scoasă de pe raftul bibliotecii personale. Ți-ai lăsat mintea și inima să joace un ultim joc ferit de ochii mari și curioși ai lumii.

  1. Femeie, tu esti o poezie! Bărbații ar trebui să te recite cald. Iar mai apoi să îți încingă strofele. Departe de singurătatea ființei. Tu ești o poezie! In primul rând pentru tine și mai apoi pentru ceilalți.
    Tu poți fi recitată oriunde și oricând. Dar nu de oricine. Pe o plajă în care tălpile tale mângâie nisipul. Pe o alee în care frunzele se joacă cu gleznele tale fine. Pe un pat în care cearșaful se confundă cu pielea. Pe un tablou în care ochii tăi sunt culori ce pictează chipuri. Intr-o grădină unde petalele îți țin de cald.

  2. Nu te lăsa uitată! Căci cel nepotrivit îți va batjocori și versurile. Se va juca cu rima ta și îți va rupe strofele.
    Femeie, tu ești o poezie! Nu permite nimănui să îți încurce versurile! Iar dacă le-a încurcat deja, șoptește-i inimii să le descurce!

    sursa: femeide10.ro

Asemănătoare

Login / Sign up