loading...

Femeile de treabă trag toată viaţa la jug. Te numeri printre ele?

Este foarte rău să fii femeie de treabă. Pentru că nu poţi să le faci tuturor pe plac, păstrându-ţi totodată şi respectul de sine. Complexul Cenuşăresei încă nu a aruncat pe nimeni în braţele prinţului, dar a făcut din multe femei nişte fiinţe extrem de supuse.

Pentru că femeile de treabă trag în jug. Iar ele încă îşi pun întrebarea dacă o fac bine. Groaznic, aşa e? Dacă eşti o femeie rea, arată-i articolul unei femei de treabă. Dar dacă eşti o femeie de treabă, ţine cont de aceste sfaturi:

 1. Încetează să ghiceşti dorinţele celor din jur

  Pun pariu că tu chiar te mândreşti de această performanţă a ta. Pornirea ta interioară este de a sări tuturor în ajutor îndată ce simţi că cineva are nevoie. Dar nu se va întâmpla nimic grav cu apropiaţii tă, dacă vor încerca măcar o dată să spună cu voce tare ce au nevoie de la tine. Aceasta este în primul rând.

  Într-al doilea rând, încă nu ai observat că acţiunile tale sunt percepute de unii ca pe un dat, de parcă tu le-ai fi tuturor datoare. Şi în continuare va fi şi mai rău. Spune mulţumesc dacă nu-ţi vor scuipa în suflet atunci când nu le-ai adus papucii.

  Învaţă-te să-ţi împlineşti propriile dorinţe. Pentru început, poţi să ţi le notezi pe o foaie. Asta îţi va da un impuls să te gândeşti şi la tine.

  Laudă-ţe pe tine însăţi

  Cu voce tare şi expresiv. Nu te sfii. Fă-ţi un jurnal şi scrie în fiecare zi înainte de somn “5 motive de ce Maria ete bravo”. Pentru că deocamdată nu eşti bravo. Eşti dependentă de părerea celor din jur, fără laudele lor viaţa ta este pustie şi nu are sens. Din păcate, nu e chiar aşa uşor să încetezi a fi dependentă de opinia lor.

  Asta ajută. Peste un timp vei observa că poţi avea şi tu un punct de vedere ferm despre tine. Ia te uită cât de frumuşică este.

 2. Fă-ţi o sărbătoare din neascultare

  Vizionând o melodramă sau mâncând ceva dulce înainte de somn nu este o sărbătoare a neascultării. Problema oricărei femei constă în aceea că ea se străduieşte să fie ascultătoare în sensul direct al cestui cuvânt. Ca şi un copil.

  Femeile de treabă fac vinerea seara curăţenie generală, deoarece sâmbătă dimineaţa vine în musafirie soacra şi dacă va găsi dezordine, va fi pedepsită. Femeile de treabă într-adevăr cred aşa, deoarece aceasta vine încă din copilărie. Nu este chiar atât de uşor să renunţi le acest stereotip, de aceea trebuie să acţionezi foarte atent.

  Alege o munca care te irită, dar care trebuie făcută, şi n-o face. De exemplu, nu merge la şedinţa cu părinţii. Săptămâna aceasta. Şi nu va cădea cerul, te vei convinge tu însăţi.

 3. Încetează să-ţi justifici faptele

  Cea mai mare problemă a unei femei de treabă este incapacitatea de a spune “nu”. Ea nu poate să refuze nimănui. Sfatul “Învaţă-te să refuzi” este ca şi cum a si spune “şoarece, devino arici”. Trebuie să cauţi motivul de ce nu poţi spune “nu”. Deoarece, după ce refuzi, ai remuşcări, dar dacă omul s-a supărat? Am procedat corect? Dar poate trebuia…?

  Îţi faci griji, eşti nervoasă şi duci un infinit monolog interior pe tema “am procedat aşa pentru că”. Acesta te secătuieşte de energie, încât data viitoare automat spui “da”. Numai să nu se înceapă iarăşi şedinţa de tortură înteriaoră.

  Ce să faci în cazul dat? Îţi revii din transă şi te axezi pe alte lucruri. Altfel nu-i posibil. Dacă simţi că iarăşi vrei să-ţi justifici faptele, caută-ţi imediat o activitate. Sună-ţi prietena, navighează pe internet, citeşte o carte. Fă orice, dar distruge monologul interior încă din faşă. De fiecare dată va fi mai uşor de făcut. Şi te vei învăţa să spui “nu”, pentru că nu este chiar atât de greu.

 4. Participă la conflict

  Uite-te, aproape că ai devenit o femeie rea, a rămas doar cel mai important – situaţia de conflict. O femeie de treabă se teme de conflicte ca dracul de tămâie. Cum să-i superi pe cei din jur? Mai bine să fie ea înjosită. Iar mai târziu femeia de treabă nu înţelege de ce la 35 de ani are sistemul nervos distrus.

  În fine, trebuie neapărat să te cerţi cu cineva la cuţite. Crezi că nu eşti în stare? Nu-i musai să te cerţi cu cineva drag, nu-i neapărat să provoci situaţia de conflict. Provocatorul te va găsi singur. Ei întotdeauna te găsesc. Au simţul femeii de treabă.

  Atunci du doar trebuie să răspunzi provocărilor. Nu să-ţi ceri iertare şi să te ascunzi, ca de obicei, dar să te cerţi. Te vei descurca. Asta-tot. Tu eşti o femeie rea!

  Sursa: http://moimozg.ru/na-xoroshix-zhenshhinax-ezdyat-verxom/

Asemănătoare

Login / Sign up