loading...

Pericolele care te pasc dacă nu faci dragoste regulat. Nu e de glumit!

Pericolele care te pasc dacă nu faci dragoste regulat. Nu e de glumit!
Despre sex, numai de bine! Nu mai are rost să vorbim despre importanţa amorului regulat, despre nenumăratele lui beneficii pentru sănătate.
Dar ce se întâmplă atunci când nu ai timp, chef sau posibilitatea să ai parte de partide sexuale frecvente?
Se pare ca riscurile nu sunt deloc de neglijat.
Practic, iti este afectata sanatatea fizica si emotionala.

 1. Eşti mai anxioas/ă

  Sexul are puterea magică de a te elibera de stres. Datorită hormonilor fericirii, endorfina şi oxitocina, poţi face faţă mai uşor situaţiilor stresante. Cu cât perioada de abstinenţă e mai mare cu atât eşti mai anxios/ă, îngrijorat/ă, încordat/ă, deprimat/ă. Sexologii recomandă ca măcar o dată la două săptămâni să avem relaţii sexuale.
  Dacă viaţa ta sexuală are de suferit, la fel şi sănătatea
  Lipsa sexului te face mai vulnerabil/ă în faţa răcelii şi a gripei. Amorul regulat (1-2 ori pe săptămână) stimulează sistemul imunitar.

 2. Libidoul scade

  “Ori îl foloseşti, ori îl pierzi”, spune terapeutul sexual Michele Weiner David, autorul “The Sex-Starved Wife”.
  Acesta sustine: “Cu cât faci mai mult sex, cu atât mai mult probabil vei continua să produci testosteron, unul dintre hormonii primari responsabili pentru dorinţa sexuală.”
  Aviz bărbaţilor! Mare atenţie la cancerul de prostată!
  Potrivit cercetărilor de specialitate, bărbaţii care fac sex în mod constant au un risc mai mic cu 20% de a face boala.

 3. Te ofileşti mai repede

  În cartea sa, “Secrets of the Superyoung”, neurofiziologistul David Weeks, din Scoţia, scrie: “O viaţă sexuală activă încetineşte procesul de îmbătrânire”.
  Sexul ca exercițiu arde caloriile pentru a produce un avantaj sănătății.
  Sexul reduce stresul, injectează în sistemul imun o doză ridicata de imunoglubină A, îmbunătățește sistemul cardiovascular.
  Totodata, activitatea sexuala regulata ridică nivelul autoaprecierii, reduce durerea prin producerea hormonului oxytocin, reduce riscul cancerului glandei prostatice, întărește musculatura abdominală și sporește un somn bun.

 4. Orgasmul și sănătatea

  Orgasmul și în general relațiile sexuale sunt activități fizice care presupun o implicare funcțională importantă din partea majorității sistemelor din organism. Un studiu publicat în 1997 în British Medical Journal, care a inclus 918 bărbați cu vârste între 45-59, urmăriți pe o perioadă de 10 ani a demonstrat că bărbații care aveau mai puține orgasme au fost de două ori mai predispuși să moară de diverse cauze medicale decât cei care aveau mai mult de două orgasme pe săptămână. Un alt studiu asupra bolilor cardiovasculare desfășurat în 2001 a demonstrat reducerea cu până la 50% a riscului de infarct și accident vascular cerebral la persoanele care fac sex de cel puțin trei ori pe săptămână.

Asemănătoare

Login / Sign up