loading...

Poți să rezolvi această problemă de logică? Numai 17 % dintre cei intervievaţi au ştiut să răspundă la aceste 8 întrebări…

Această ghicitoare vehicula în timpul URSS şi datorită ei putea fi apreciat nivelul de logică. Verifică-ţi şi tu capacităţile şi încearcă să rezolvi următoarea problemă de logică:

 1. Priveşte atent imaginea de mai jos şi răspunde la următoarele 8 întrebări:

  1. Ce anotimp e reprezentat în imagine: primăvara devreme sau toamna târzie?

  2. Cocostârcii zboară spre Nord sau spre Sud?

  3. E râul navigabil?

  4. În ce direcţie curge râul: Nord, Sud, Est sau Vest?

  5. E departe de aici calea ferată?

  6. E adânc râul la mal, în locul în care se află barca?

  7. Se află prin apropiere vreun pod peste râu?

  8. Ce moment al zilei e reprezentat în imagine?
  Nu te grăbi. Răspunsurile la toate întrebările poţi să le deduci singur, privind atent imaginea.

 2. Pe malul celălalt se vede un tractor cu semănătorul şi încărcătura cu seminţe. Înseamnă că are loc semănatul. Se ştie că la noi semănatul are loc primăvara devreme sau toamna târzie. Toamna, semănatul se face când sunt încă frunze pe ramurile copacilor. În imagine – e primăvara devreme.

 3. Pe cer se vede un stol de păsări călătoare. Primăvara – ele se întorc din ţările calde, şi zboară de la Sud la Nord.

 4. Pe râu se află un far. Înseamnă că râul e navigabil. Cu ajutorul farurilor se marchează porţiunea de râu pe care se navighează regulamentar, fără probleme.

 5. După valurile de lângă faruri se poate observa că râul curge de la Nord la Sud. Coordonatele geografice le-am stabilit mai devreme, conform direcţiei de zbor a păsărilor călătoare.

 6. Spre barcă se îndreaptă un lucrător de la calea ferată. Aceasta înseamnă că, calea ferată se află prin apropiere.

 7. Privind la băiatul-pescar, puteţi observa cât de departe e plutitorul de cârlig. Înseamnă că lângă mal e o adâncime mare.

 8. Un pod peste râu ar însemna circulaţia persoanelor. Iar aici vedem oameni cu bagaje în mână aşteptând barca. Înseamnă că barca e singura modalitate de a traversa râul şi pod în apropiere nu e.

 9. Umbra de la copac arată că soarele se află la sud-est. Primăvara soarele pe această parte a cerului se află între orele 8-10 dimineaţa.

  Sursa:http://iqformat.club/udivitelno/zagadki/tolko-17-oproshennyh-sumeli-spravitsya-s-etimi-voprosami-a-ved-vsyo-tak-logichno/2/

Asemănătoare

Login / Sign up