loading...

Te iubesc, dar nu o pot spune

Iubiţilor mei cu limba înnodată, daţi-mi voie să vă dezleg

Dă-mi voie să-ţi desfac nodurile fricii. Pot să-ţi spun un secret? O spui deja. Spui „Te iubesc” în fiecare zi. O spui cu o îmbrăţişare; o spui prin prezenţa ta; o spui prin cina pe care mi-o pregăteşti şi prin zâmbetul afişat. Ai spus-o şi în clasă azi, „Namaste”.

Namaste nu este decât un mod străvechi, mai atrăgător, de a spune „te iubesc”. Sanscrită netrebnică, te-a păcălit. Respirai „te iubesc” prin toată sala de yoga, şi tu habar n-aveai.
Namaste poate fi tradus în mai multe feluri:

Mă înclin în faţa ta.

Divinul din mine recunoaşte divinul din tine.

Lumina din mine vede lumina din tine.

Fiica mea spune ca Namaste înseamnă: “Inima mea îmbrăţişează inima ta.” Îmi place asta.

Sunt atât de multe feluri de a traduce acest cuvânt, dar dacă simplificăm, “Namaste” cântă “te iubesc”.

Pfiu! Vezi? Deja te simţi uşurat. Să o spui pentru prima dată a fost nodul cel mai greu de desfăcut, şi iată că ai făcut-o. Acum nu mai trebuie decât să-ţi perfecţionezi exprimarea.

Când te abţii de la iubire, prin acţiune sau cuvinte, te abţii de la iubirea faţă de tine însuţi. Prin acţiunile tale declari că nu eşti demn de a fi iubit sau recunoscut, pentru că nu te iubeşti pe tine însuţi.

Nu vreau să te stresez sau să te fac să te arunci pe fereastră; vreau doar să ştii că nu eşti singur.

Şi eu am trecut prin zilele acelea, uneori săptămâni, când telefonul meu rămâne tăcut; nu se aprinde niciun beculeţ roşu la notificările mele de pe Facebook şi sunt primită cu nelinişte oriunde merg. Sunt zilele şi săptămânile în care nu am o părere prea bună despre mine. Îmi pun tot felul de întrebări şi cedez neliniştilor mele, ca un alcoolic la băuturi spirtoase. Stau la zdup, departe de inima mea. Dacă nu-mi pot vedea inima, nimeni altcineva nu o poate vedea.

Un lucru minunat despre viaţă este acela că vine o nouă zi.

Poate că azi este ziua în care te-ai hotărât să dezvălui totul, şi să arunci sticla fricii şi auto-îndoielii. Poate că azi te.ai hotărât să desfaci sticla de Namaste. Zâmbeşti cuiva în metrou, şi când te inclini la sfârşitul orei, îi Namasteşti pe toţi yoghinii din sală. Îţi scoţi prietena la restaurant, şi în timp ce sunteţi acolo o priveşti în ochi şi sesizezi o reflexie; vezi că cineva te priveşte şi, fără să te gândeşti, spui “te iubesc”.

Să spui “te iubesc” nu are nicio legătură cu persoana care stă în faţa ta; are legătură cu tine. Cand te iubeşti pe tine însuţi, îi iubeşti pe toţi ceilalţi şi nu ţi-e teamă să spui asta.
Sursa: elephantjournal.com

Asemănătoare

Login / Sign up